Medya Midas

ESTÜ'de törenle sertifikalarını aldılar

EĞİTİM

ESTÜ) 'de Öğrenme ve Öğretme Gelişimi Birimi (ÖGEB) tarafından, eğitim görenler sertifikalarını aldı...

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) 'de Öğrenme ve Öğretme Gelişimi Birimi (ÖGEB) tarafından, ilk sertifika töreni yapıldı. Törene Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürsoy Arslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Çabuk, Öğrenme ve Öğretme Gelişimi Birimi Müdürü Doç. Dr. Nuray Gedik ile öğretim elemanları ve sertifika programları katılımcıları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Birim Müdürü Doç. Dr. Nuray Gedik, başarılı ve iyi dünya sıralamalarına sahip üniversitelerin araştırma geliştirme konusunda başarılı oldukları kadar öğrenme ve öğretme süreçlerinde de başarılı olmalarının tesadüf olmadığını, eğitim ve öğretimde kalitenin bir üniversitenin tüm dinamiklerini olumlu etkilediğini vurguladı. Bu anlamda ESTÜ'nün ülkemizdeki üniversiteler arasında böyle bir birimi bünyesine kazandırmış sayılı ve ilk üniversiteler arasında olduğunu belirten Doç. Dr. Gedik, bu vizyonel yaklaşımı nedeniyle Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu’na müteşekkir olduğunu belirtti.

Ayrıca birimin kuruluş sürecinde emekleri olan başta Eğitim ve Öğretimden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürsoy Arslan olmak üzere, Öğrenci Dekanlığı’na, Kurumsal Gelişim ve Planlama Direktörlüğü yönetimine, birimin ilk müdürlük görevini yürüten Dr. Öğr. Üyesi Engin Kapkın’a ve dönemin müdür yardımcısı Doç. Dr. Nazire Burçin Hamutoğlu’na ve birimle dirsek teması içinde çalışan tüm birimlere teşekkürlerini sundu.

2020 yılından itibaren kendisinin ve Anadolu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nilgün Özdamar’ın da birime katılmasıyla yoğun bir planlama ve hazırlık sürecine girdiklerini belirten Doç. Dr. Gedik yaptığı konuşmada; 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı içinde başlatılan programları kısaca tanıttı. Bu programlar, Araştırmada Yetkinlik Programı, Öğretimde Yetkinlik Programı, Çevrimiçi Öğrenme ve Öğretme Gelişimi Programı, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi’nin desteğiyle planlanan Öğrenenler ve Öğretenler İçin Kişisel Gelişim Programları, Bilgi Güvenliği Farkındalık Programı, Akademik İngilizce Gelişim Seminerleri Programı ve İklim Değişikliğine Uyum için Bilgi Kaynağım ESTÜ Eğitim Programı olarak sunuldu. Doç. Dr. Gedik, ulusal ve uluslararası üniversitelerden onlarca konuğun davet edildiği programlar ve webinarlar aracılığıyla çevrimiçi ortamlardan paydaşlarla bir araya gelinmesinde etkili bir araç olarak yararlandıklarını sözlerine ekledi.

Törende konuşan Eğitim ve Öğretimden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürsoy Arslan, “Değişimin ve dönüşümün öncüsü olmak gibi iddialı bir vizyonumuz var. Değişim ve dönüşümünde öncü olmak için kendinizi sürekli geliştirmeniz ve sürekli öğrenmeniz gerekiyor. O yüzden pek çok ortamda öğrenen bir kurumuz diye kendimizi tanımlıyoruz” ifadelerini kullandı. İş birliği ve koordinasyonun da önemine dikkat çeken Prof. Dr. Arslan, “İlimizdeki diğer iki üniversite ile eğitim-öğretim ve araştırma alanlarında iş birlikleri yapmaya çalışıyoruz ve gayet iyi gidiyor. Sertifika programları da onlardan bir tanesi” dedi.

Çağın ihtiyaçları doğrultusunda kendimizi sürekli geliştirmenin önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Arslan, sertifika programlarının da bu ihtiyacı karşılayacak yetkin bir araç olduğunu belirtti. Sertifika programlarının, genç işsizlik açısından da istihdam için önemli katkıları olacağını vurgulayan Prof. Dr. Arslan, bu konuda kurumsal olarak hareket edebilmek ve farkındalığı yayabilmenin önemli olduğunu belirti. Prof.  Dr. Arslan, Öğrenme ve Öğretme Gelişimi Birimi’nin üniversitenin eğitim ve öğretimde kalite süreçlerinde katkısının büyük olduğunu belirterek birim çalışanlarına ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Öğrenme ve Öğretme Gelişimi Birimi’nin faaliyetlerinin üniversite için çok kıymetli olduğunu vurgulayarak ve küçük bir ekiple büyük işler başarılmasının dikkate değer olduğunu belirterek konuşmasın başlayan Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, “Öğrenme ve Öğretme Gelişimi Birimi kurumumuz için çok önemli olduğunu düşündüğüm bir birim. Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve yükseköğretim sistemi ile ilgili konular gündeme geldiğinde, hızla gelişen, değişen ve dolayısıyla ihtiyaçları farklılaşan bir sistemden bahsediyoruz. O yüzden bütün birimlerde olması gereken ve hizmet vermesi gereken bir birim, Öğrenme ve Öğretme Gelişimi Birimi. Tabi ki ismiyle değil, yaptıklarıyla, ortaya koyduklarıyla, verdiği hizmetle ancak rüştünü ispat edebiliyor. Gerçekten kurulduğu günden bu yana çok farklı bir yere koyduğum bir birim oldu” ifadelerini kullandı.  Prof. Dr. Döğeroğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Hangi birimi kurarsak kuralım mutlaka bir değer üretmesi için de elimizden geleninin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Öğrenme ve Öğretme Gelişimi Birimi de bunlardan bir tanesi oldu ve birçok birimle iletişim ve ilişki halinde gereken katkıları vermeye ve gereken katkıları almaya hazır bir biçimdeler. İyi bir planlama var, dolayısıyla bir takım paket halinde düzenlenmiş programlar sistematik olarak devam ediyor”.

Değişen ve gelişen dünyada hem öğreten taraf hem de öğrenen taraf için ihtiyaçlarında da değiştiğini vurgulayan Prof. Dr. Döğeroğlu, sertifika programları ve kursların önemine dikkat çekti. Üniversitemizin sürekli öğrenen bir kurum olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Döğeroğlu, “Bu kültürü üniversitenin geneline yayabilmek ve hem idari ve akademik çalışanlarımıza hem de öğrencilerimize bunu kazandırabilmek önemli” dedi. Prof. Dr. Döğeroğlu, ÖGEB’e ve ona destek veren bütün birimlere teşekkürlerini sunarak konuşmasını sonlandırdı.

Tören katılımcılara, katılım ve başarı sertifikalarının ve programlara koordinatör ve konuk olarak destek veren öğretim elemanlarına teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.