Medya Midas

İbrahim Akar: Kanun revize edildi, ama eksiklikler için mücadeleye devam edeceğiz

EĞİTİM

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun revize edilmesi ile ilgili Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar'dan açıklama...

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun revize edilmesi ile ilgili Memur-Sen Eskişehir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Öğretmenlik Meslek Kanunu revize çalışması Meclis'te tamamlandı. Buna göre; Kariyer Basamakları Sınavları kaldırıldı. 20 yılını tamamlayan uzman öğretmenlere başöğretmenliğe başvuru yapmasının önü açıldı. Öğretmeni şiddete karşı koruyan madde kanuna eklendi" dedi.

"Revize edilmesi yerinde ama yeterli değil"

İbrahim Akar, "Kanunda eksik kalan ve bundan sonrasında gerçekleşmesi için mücadele edeceğimiz konular; Uzman ve Başöğretmenlik görev süre şartları 5 ve 10 yıl şeklinde olmalıdır. İl müdür yardımcısı, şube müdürü, ilçe müdürü, uzman, müfettiş ve araştırmacılar için kariyer basamakları hakkı verilmelidir. Uzman ve başöğretmen tazminatları emekliliğe yansıtılmalıdır. Öğretmen atamaları Kpss puan üstünlüğüne göre yapılmalıdır. Yöneticilik ikincil görev olmaktan çıkarılsın mali hakları artırılmalıdır. Ek ders ücret göstergesi 230 rakamına yükseltilmelidir. Yeni şekliyle Öğretmenlik Meslek Kanunu hayırlı olsun. Revize edilmesi yerinde bir adımdır ancak yeterli değildir" diye konuştu. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.