Medya Midas

Bakanlık artık anlık açıklayacak! Son listedeki 523 firma içinde Eskişehir'den tek bir firma yok

EKONOMİ

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ürünleri ve bunları üreten firmaları artık anlık olarak internet üzerinden duyuracak. Eski sisteme göre yayınlanan son listede birçok şehirden 523 firma ve 961 parti ürün yer alırken, 523 firma arasında Eskişehir merkezli hiçbir firma yer almaması dikkat çekti.

medyamidas.com - Tarım ve Orman Bakanlığı taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ürünleri ve bunları üreten firmaları artık anlık olarak internet üzerinden duyuracak. 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar olan eski sistemde; taklit veya tağşiş yapıldığı laboratuvar sonucuyla tespit edilen gıdalar ile kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdalar, Bakanlığımız tarafından altı aşamalı bürokratik bir süreçle yönetiliyordu. Bunlar uzun süreçler aldığı için kamuoyu duyurularında uzun aralıklar meydana geliyordu. Herhangi bir yayınlama periyodu yoktu ve toplu şekilde yayınlanmaktaydı. Yeni sistemde kamuoyu duyuruları anlık olarak, elektronik ortamda tüketicilerimizle paylaşılacak" demişti. 

523 firma açıklandı, Eskişehir'den tek bir firma yok 

Eski sisteme göre son açıklanan listede 523 firma ve 961 parti ürün yer alırken, söz konusu 523 firma arasında Eskişehir merkezli hiçbir firma yer almaması dikkat çekti. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Aydın, Balıkesir, Afyonkarahisar, Kütahya ve çok sayıda ilden firmalar çeşitli nedenlerle listeye girdi. Bazı et ürünlerinde eşek eti, kaşar peynirinde nişasta, pul biberde boya, dana sucukta sakatat karıştırılması gibi usulsüzlükler belirlendi. 

Bu internet adresinden artık anlık takip edilebilecek 

Önceden aşamalı bir sistem uygulandığı için söz konusu ürünler ve firmaların kamuoyuna açıklanması uzun sürüyordu. Yeni sistemle ise söz konusu ürünler ve firmalar internet ortamında, Bakanlığın https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/gkd internet adresindeki "Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar" ve "Taklit veya tağşiş yapılan gıdalar" sayfalarından anlık ve günlük olarak takip edilebilecek. Siz de söz konusu linke tıklayarak son açıklanan firmaları listelerden inceleyebilirsiniz. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.