Medya Midas

Eskişehir Büyükşehir'in ücretsiz hizmeti tüm ilçeleri dolaşıyor

EKONOMİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl başlatılan “Mobil Cihaz ile Toprak Analizi” hizmeti bu kez Beylikova ilçesinde de gerçekleştirildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl başlatılan “Mobil Cihaz ile Toprak Analizi” hizmeti bu kez Beylikova ilçesinde gerçekleştirildi. Beylikovalı üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği ücretsiz analiz sonrası ekipler üreticilere sonuçlara göre önerilerde bulundu. 

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Mahmudiye ilçesinde başladığı “Mobil Cihaz ile Toprak Analizi” uygulamasını bu kez de Beylikova ilçesinde gerçekleştirdi. Beylikova Belediye binası önünde gerçekleştirilen toprak analizine ilçedeki üreticiler yoğun ilgi gösterdi. 

Güncel Çiftçi Kayıt Sistemi’nden (ÇKS) veya Ziraat Odasından aldıkları Çiftçi Belgesi ile başvuru yapan çiftçiler, tarla, bahçe ve seralarından alınan toprak numunelerini ücretsiz analiz yaptırdı. 

Üreticinin tarımsal üretimden önce doğru gübre kullanımına teşvik etmek, yanlış gübrelemenin önüne geçmek ve çiftçilerin gübre maliyetini düşürmek amacıyla  yapılan analizler sonrası ekipler, üreticilere önerilerde bulundu. 

Çiftçilerin, ürün verimliliğini artırmak ve doğru gübre kullanımına teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen “Mobil Cihaz ile Toprak Analizi”nin ilerleyen günlerde diğer ilçelerde de yapılacağı belirtildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.