Medya Midas

Eskişehir'de mezunları hemen iş sahibi yapacak proje

EKONOMİ

Eskişehir'de öğrencileri mezun olur olmaz iş sahibi yapacak proje başladı. Odunpazarı Kaymakamlığı ve Alp Havacılık arasında imzalanan iş birliği protokolü ile 4 yıllık Alp Havacılık İkili Mesleki Eğitim Programı’nın ilk aşamasında 13 öğrenci iş başı yaptı. 

Milli Eğitim Bakanlığı İkili Mesleki Eğitim Yönergesi kapsamında Odunpazarı Kaymakamlığı ve Alp Havacılık arasında imzalanan iş birliği protokolü ile 4 yıllık Alp Havacılık İkili Mesleki Eğitim Programı’nın ilk aşamasında 13 öğrenci iş başı yaptı. 

Yeni CNC tezgah operatörleri yetişecek 

Alp Havacılık’ın  yenilikçi ve takım odaklı kurum kültürüne uyumlu, sektördeki yüksek teknolojiye hakim ve mesleki etik değerlere bağlı CNC tezgah operatörleri yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen Alp Havacılık İkili Meslek Eğitim Programı için 13 öğrenci iş başı yaptı.

Hem eğitimleri sürecek hem de mesleki deneyimleri artacak... Mezun olunca işleri hazır olacak

Program kapsamında öğrenciler 4 yıl boyunca hem eğitimlerine devam edecek hem de mesleki anlamda kazanacakları deneyimle mezun olduklarında iş sahibi olma fırsatı yakalayacak. 

Alp Havacılık İkili Meslek Eğitim Programı açılış töreni Alp Havacılık’ta gerçekleştirildi. Törene; Eskişehir Odunpazarı Kaymakamı Sayın Ömer Ulu, Alp Havacılık Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Mustafa Kemal Erçelik, Alp Havacılık Genel Müdürü Sayın Şenay İdil, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Sayın Sinan Aydın, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Sertsöz, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Ömer Kızılkılıç, Turgut Reis Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Sayın Abuzer Hakveri, Müdür Yardımcısı Sayın İbrahim Çavdar ile öğrenciler ve aileleri katıldı. 

“Öğrencilerimizin hayata doğrudan adım atabilecekleri bir süreci başlatmak istiyoruz”

Program ile ilgili görüşlerini dile getiren Odunpazarı Kaymakam Sayın Ömer Ulu, Alp Havacılık’ın ülkenin yetişmiş eleman gücüne katkı sağlayacak böyle bir projeye önderlik etmesinin gurur verici olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizin okulları bitince hayata doğrudan adım atabilecekleri bir süreci başlatmak istiyoruz. Pratikte uygulamayı bilen ve tercih edilen eleman kolay bulunamıyor. Bu vesile ile Alp Havacılık’a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Öğrencilerimizin bu programa seçilme süreçlerini yakından takip ettim. Alp Havacılık yetkilileri bu konuyu ince eleyip sık dokudular. Öğrencilerimizin de bu program sürecince en iyisini yaparak başarılı olacaklarına zerre şüphem bulunmuyor. Onların başarılı olurken sağlıklı, mutlu ve huzurlu olmaları tek dileğimdir" dedi. 

“Kalifiye eleman bulmak için bu proje tüm sanayi kuruluşlarında yaygınlaştırılmalı”

Alp Havacılık Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Mustafa Kemal ERÇELİK, Alp Havacılık’ın liseler, teknik okullar ve de üniversitelerle yoğun bir şekilde iş birlikleri gerçekleştirdiklerini vurguladı. Projenin, alanında uzman personel yetiştirilmesi konusunda şirkete önemli katkı sağlayacağını belirten Erçelik, “Öğrencilerimize sunduğumuz staj programlarımız, Aday Mühendis Yetiştirme Programımıza ek olarak şimdi de İkili Mesleki Eğitim Programımızı hayata geçiriyoruz. Öğrencilerimiz ile karşılıklı olarak birbirimizi tanıyacağımız bu süreç sonunda hem öğrencilerimizin iş bulma hem de bizlerin kalifiye çalışma arkadaşları bulma sorunu kendi doğal akışında çözülecek. Bizler bu tip yöntemleri çok seviyoruz ve hem kurumsal gelişimimiz hem de ülkemizin kalkınması açısıdan çok değerli buluyoruz. Bu süreçte Sayın Odunpazarı Kaymakamımıza ve değerli hocalarımıza çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı. 

“Öğrencilerimizin kariyer hayatlarında önünü açma ve onlara fırsat vermek istiyoruz” 

Programın, gelecekte Alp Havacılık bünyesinde yer alacak öğrencilerin donanım, nitelik ve insani davranışlarıyla örnek birer vatandaş ve çalışan olmasına katkı sağlayacağını söyleyen Alp Havacılık Genel Müdürü Sayın Şenay İdil, “Bu programda değerli öğrencilerimizin kariyer hayatlarında önlerini açma ve onlara fırsat verme amacıyla hareket etmekteyiz. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki eğitim ve Sanayi kurumlarının Alp Havacılık’taki uygulamayı en iyi örnek olarak gördüğü, ziyaret edip neler yaptığımız konusunda bilgiler aldığı ve bizlerin de bu bilgileri paylaşabildiğimiz noktada İkili Mesleki Eğitim Programımızı başarılı sayacağız. Öğrencilerimize başarılar dileriz.” diye konuştu. 

Açılış programının ardından Kaymakam Sayın Ömer Ulu ve beraberindekiler, öğrenciler ve aileleri Alp Havacılık tesislerini gezerek yapılan çalışmalar hakkında Genel Müdür Sayın Şenay İdil’den bilgi aldı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.