Medya Midas

Eskişehir Büyükşehir'in gezilerine yoğun ilgi

GEZELİM

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, “Eskişehir Kültürel Mirası ile Buluşuyor” projesi kapsamında bugüne kadar 14 mahalleden 700 vatandaşın Frig Vadilerini gezdiği açıklandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, şehrin kültürel değerlerini tanıtmak için “Eskişehir Kültürel Mirası ile Buluşuyor” projesini Ağustos ayında hayata geçirmişti. 

Proje kapsamında bugüne kadar 700 Eskişehirli vatandaş Frig Vadilerini gezme şansı yakaladı. Erenköy Mahallesi’yle başlayan “Eskişehir Kültürel Mirası ile Buluşuyor” gezisi ile Sütlüce, Gündoğdu, Şarhöyük, Orhangazi, Gazipaşa, Şirintepe, Emek, Çamlıca, Çankaya, Gültepe, Esen, Yeşiltepe ve Yıldıztepe Mahalle sakinleri Frig Vadilerini gezdi. 

Tur sayesinde mahalle sakinleri tur kapsamında Gerdekkaya Mezar Anıtı, Areyatis Anıtı, Midas Anıtı, Frig Yazılıkayası ve bölgesi, Yazılıkaya, Kümbet Vadisi’nde bulunan Aslanlı Mabet ve Himmet Baba Kümbeti, Seyyid Battal Gazi Türbesi ve Külliyesi ile Seyitgazi Seyir Terasını gezdiler. 

“Eskişehir’imizin her köşesi ayrı güzel.” diyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, tur kapsamında vatandaşların Eskişehir’in en önemli tarihi yerlerini gördüklerini söyledi. Yapılan turla mahalle sakinlerinin aralarındaki dayanışma duygusunun da katlanarak arttığına dikkat çeken Başkan Ünlüce, “Eskişehirli hemşehrilerimiz gezi kapsamında Yazılıkaya, Gerdekkaya Mezar Anıtı gibi birçok önemli noktaları görüyor. Eşsiz güzelliklerle dolu şehrimizi vatandaşlarımız görsün istiyoruz. Bu turlar ile birlikte mahallelerimizde eskiden yaşadığımız o dayanışma, birlik ve beraberlik duygularımız da ortaya çıkıyor. Her hafta farklı mahalleler için düzenlenen tura katılan vatandaşlarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.  

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.