Medya Midas

ERBALDER'den “Cumhuriyet Dönemi Balkanlardan Anayurda Zorunlu Göç” etkinliği

HAYAT

Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği “Cumhuriyet Dönemi Balkanlardan Anayurda Zorunlu Göç” etkinliği düzenledi.

Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği “Cumhuriyet Dönemi Balkanlardan Anayurda Zorunlu Göç” etkinliği gerçekleştirdi. 

"Göç yolculuğunda yitirdiğimiz aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle andık"

ERBALDER Yönetim Kurulu Başkanı Neziha Bilen yaptığı açıklamada, "Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği olarak düzenlediğimiz “Cumhuriyet Dönemi Balkanlardan Anayurda Zorunlu Göç” etkinlikle, bir kez daha önemli bir başarıya imza atımız olduk. Balkan Savaşları’nın 102. yılında ve Cumhuriyetimizin 101. yıldönümünde değerli araştırmacı-yazar Sayın Metin Edirneli’nin engin bilgileriyle mücadele dolu göç yolculuğunda yitirdiğimiz aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle andık.

Oda Art Galeri Kurucu Yöneticisi, Sergi Kurötörü Sayın Özlem Kanat Örneksoy ve değerli dernek üyemiz, sanatçımız Sayın Mediha Korkmaz tarafından hazırlanan, hasret ve özlem kokan “Demir Yolunda Gül Buldum” sergisi, ruhumuzu sarmalayıp sürükledi bizi Ata topraklardan Anayurda. Yüreğimizde, ince bir sızı olarak hissettirdi Rumeli’ye olan özlemimizi.

Ayla Bağ’nın da dediği gibi:

“Gitmeyi bilir misiniz?

İçiniz yana yana.

Ayaklarınızı sürüye sürüye,

Sevdiğiniz ve alıştığınız ne varsa

ardınızda bırakarak

Azığı keder olan yolculuklara

çıktınız mı hiç?

İçinizde bilmediğiniz topraklara

bir vatan taşıdınız mı?

Onlar gittiler.

İçlerine bir vatan saklayıp,

Yanlarına anılarını aldılar.

Hiç unutmamak için

Bir daha asla göremeyecekleri

Şehirlerine, köylerine son kez

baktılar…

Binlerce göz, binlerce baş, el,

yürek, kıpırdanan

Binlerce dudak sessizce veda

ettiler.

Onlar kaybedilen bir ülkenin son

kaleleri idiler.

Birer birer yıkıldılar.

Yandılar kül oldular.

Küllerinden yeniden doğdular…”

Balkanika Folklor ekibimiz, muhteşem gösteresiyle etkinliğimize ayrı bir değer katmış oldu." dedi. 

Neziha Bilen, "Kadim Rumeli tarihine, kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkma çabasında bize destek veren kıymetli hemşehrimiz Sayın Metin Edirneli’ye, yeteneği ve hayal gücüyle bizi büyüyeleyen Sayın Özlem Kanat Örneksoy’ya, kalbindeki tüm güzelliği sergiye yansıtan Sayın Mediha Korkmaz’a, teşrifleriyle bizi onurlandıran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sayın İnci Şentuna’ya, Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı, çok kıymetli dostumuz Sayın Figen Engin’e, Tepebaşı Belediyesi Başkan Vekili Sayın Zehra Zeydan’a, ERİAD Başkan Vekili Sayın İhsan Güler’e, TEODER Başkan Vekili Sayın Rukiye İlhan’a, Bursa’dan gelip gücümüze güç katan Tunaboylular ve Deliormanlılar Derneği’nden güzel yürekli yöre insanlarımız, Balkan Camiası’nın efsane sanatçısı, güçlü ve mücadeleci Balkan Kadını Sayın Hafize Beysim Gün’e, her etkinliğimizde varlıklarıyla bizi onurlandıran Bilecik Balkan Dernekleri Başkanı Sayın Ruşen Gül ve kıymetli eşi Sayın Ayten Gül’e, güzel ve etkileyici sunucumuz Sayın Doç. Dr. Emel Ergene’ye, verdikleri teknik destekle etkinliğimizi daha da anlamlaştıran değerli üyelerimiz Sayın Dr. Öğr. Üyesi Başak Kalkan’a, Sayın Öğr. Gör. Dr. Gökhan Deniz Dinçer’e, gençlerimiz Sayın Günnur Akyürek Sen’e ve Sayın Av. Mehmet Furkan Şen’e, muhteşem Balkanika Halk Oyunları gösterisiyle hepimizi mest eden başta kıymetli eğitmenimiz Sayın İbrahim Köroğlu olmak üzere yetenekli dansçılarımız Sayın Füsun Başaran’a, Sayın Güner Acder’e, Sayın Hatice Işık’a, Sayın Hatice Doyuk’a, Sayın Kübra Avdan’a ve Sayın Nedret Köse’ye, organizasyonda büyük emeği geçen öncü ekip arkadaşlarımız Sayın Tülay Önce’ye, Sayın Sevcan Güler’e, Sayın Miyase Pazı’ya, Sayın Gaye Demir’e, Sayın Nevin Mutlu’ya, Sayın Nayme Doğan’a, Sayın Vildan Kıvranoğlu’na, Sayın Nigar Erden’e, gönderdikleri telgraflarla bizi mutlu eden değerli Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’ya ve Tepebaşı Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Ataç’a, göndermiş oldukları çelenk ve çiçeklerle salonumuzu daha da güzelleştiren çok kıymetli ESO Başkanı Sayın Celalettin Kesikbaş’a ve ERİAD ailesine, bizi yalnız bırakmayan siz değerli konuklarımıza sonsuz sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.