Medya Midas

Eskişehir'de gözyaşlarıyla uğurlandı... Henüz 13 yaşındaydı...

HAYAT

Nadir görülen bir hastalık olan Epidermolysis Bullosa (EB) teşhisi konulan ve 10 yıldır tedavi gören 13 yaşındaki Mert Akbaba hayatını kaybetti. 10 yıldır bu hastalıkla savaşan ilkokul 6. sınıf öğrencisi Mert'in vefatı büyük üzüntü yarattı.

Nadir görülen bir hastalık olan Epidermolysis Bullosa (EB) teşhisi konulan 13 yaşındaki Mert Akbaba, dün Eskişehir'de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'ndeki yoğun bakım ünitesinde hayata tutunmaya çalışan Akbaba, yaşam mücadelesine yenik düştü.

Doğumundan sonra yaralarının iyileşmemesi, parmak gelişim bozukluğu ve ciltte kabarcıklanma gibi semptomlar yaşayan Akbaba'ya 3 yaşında EB teşhisi konuldu. Akbaba, küçük yaşlardan itibaren 10 yıl boyunca hastalıkla mücadele etti, İlkokul 6. sınıf öğrencisi olan Akbaba akranları gibi hayatını sürdürmeye çalıştı. 

Yoğun bakımda hayatını kaybeden Mert Akbaba, babası Bülent Akbaba, Sümeyra Akbaba, erkek kardeşi ve yakınları tarafından Eskişehir'de Alaaddin Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.