Medya Midas

Prof. Dr. Yalçın, Birlik Vakfı Eskişehir'e konuk olacak

HAYAT

Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi'nın düzenlediği ve Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın'ın katılacağı konferansta 'Dünya Düzeni ve Türkiye' konuşulacak...

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi'nin düzenlediği konfersana katılacak.

'Dünya düzeni ve Türkiye' başlıklı konferans 5 Kasım Cuma günü saat 20.00'de Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi'nde gerçekleştirilecek. 

Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın kimdir?

1973 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Hasan Basri Yalçın, lisans öğrenimini İstanbul Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlayarak 2004 yılında mezun olmuştur.

Ardından lisansüstü eğitimine Koç Üniversitesi’nde devam eden Yalçın, burada Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptıktan sonra doktora eğitimi için ABD’ye gitmiş vr University Cincinnati’de 2011 yılında Siyaset Bilimi alanında yazdığı “The Strugle of Autonomy; A Realist Theory of İnternational Relations” başlıklı tezi ile doktora unvanını almıştır. 

Daha sonra 2012 yılında Türkiye’ye geri dönen Hasan Basri Yalçın, akademik çalışma hayatına İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyasal Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi olarak devam etmekte ve aynı zamanda SETA Strateji Araştırmaları Direktörlüğü görevini de üstlenmektedir.
 
Ayrıca 2018 yılından itibaren Sabah Gazetesi bünyesinde köşe yazarlığı yapmaya devam eden Hasan Basri Yalçın, evli ve iki çocuk babasıdır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.