Medya Midas

Tepebaşı'nda sanat şöleni başlıyor! Açılış konseri Tuna Kiremitçi'den

SANAT

Tepebaşı Belediyesi, yıllardır uluslararası ölçekte sürdürdüğü 3 büyük sanat etkinliğini bu sene “Sanat Tepebaşı’nda” adı ile bir arada gerçekleştirecek. Eskişehir, 3-6 Ekim tarihleri arasında 13 sanatçının katılımıyla; şiir, resim ve pişmiş toprak ile dopdolu bir sanat programına ev sahipliği yapacak.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi 12. Uluslararası Şiir Buluşması, 13. Uluslararası Sanat Çalıştayı ve Pişmiş Toprak Sempozyumu Sergisi etkinlikleri “Sanat Tepebaşı’nda” adı ile gerçekleştirecek.

3-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek etkinliğe 3’ü yabancı 10’u ise ülkemizden olmak üzere 13 sanatçıyı katılacak. Konuk sanatçılardan 5’i hem şair hem ressam kimliği ile etkinliğe değer katacak. Sanat Tepebaşı’nda etkinliklerinin onur konuğu ise Tuna Kiremitçi olacak. Tepebaşı Belediyesi 4 gün sürecek etkinlikler ile şiiri, resmi ve pişmiş toprağı; disiplinler arası bir etkileşim yaratarak bir araya getirmiş olacak.

Açılış etkinliğinde Tuna Kiremitçi de konser verecek 

Etkinliğin açılışı Özdilek Sanat Merkezi’nde 3 Ekim Cuma günü saat 18.00’de Tuna Kiremitçi’nin imza günü ve konser programı ile başlayacak.

Öte yandan bu yıl düzenlenecek sanat etkinliklerine Tepebaşı Belediyesi’nin 3 farklı merkezi ev sahipliği yapacak. Eskişehirli sanatseverler Özdilek Sanat Merkezi, Atila Özer Karikatürlü Ev ve Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda sanata şahitlik edecek.

Sanat etkinlikleri kapsamında çocuklar için müzikal ve çocuk şiiri etkinliklerinin yanı sıra 2 belgesel gösterimi, şiir okumaları, aramızdan ayrılan şairlerin anma oturumları, resim atölyeleri gibi etkinlikler Eskişehirliler ile buluşacak. Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilecek Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu sergisi de kent halkı için eşsiz bir sanat deneyimi yaşatacak.

Ahmet Ataç: Sanatın birleştirici ve iyileştirici gücüne inanıyoruz

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da tüm Eskişehirlileri Sanat Tepebaşı’nda etkinliğine davet ederken, “Etkinliklerimizin tamamı ile sanat kenti olan Eskişehir’imize, dopdolu bir 4 gün sunmayı amaçlıyoruz. Yıllardır olduğu gibi sanatın, sanatçıların ve vatandaşların iç içe, yan yana geldiği, samimi ve verimli bir sanat festivaline ev sahipliği yapacağız. Eskişehirliler, yıllardır sürdürdüğümüz bu sanat etkinliklerinde bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Bu yıl da tüm hemşehrilerimi ‘Sanat Tepebaşı’nda’ sanat etkinliklerini izlemeye ve sanata şahitlik etmeye davet ediyorum. Sanatın birleştirici ve iyileştirici gücüne inanmaya, bu doğrultuda etkinlikler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Tepebaşı Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda bugüne kadar 153 sanatçı 220 eser, Uluslararası Sanat Çalıştayı’nda bugüne kadar 304 sanatçı 412 eser ortaya çıkardı. Uluslararası Şiir Buluşmalarında ise bugüne kadar 85’i yabancı 337 şair, Eskişehirliler ile buluştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.