Medya Midas

ABD'den ilginç iddia: Rusya sahte Ukrayna saldırısı planlıyor! Hem de Türk SİHA'larla

SİYASET

Amerika Birleşik Devletleri'nde üst düzey birtakım istihbaraçtı, Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirmesi olası işgali haklı çıkartmak için sahte Ukrayna saldırısı planladığını söyledi...

New York Times gazetesinden Jullian E. Barnes'in imzasıyla yayımlanan habere göre:
ABD istihbaratı, Rusya'nın savaşı meşrulaştırmak için gerekçe olarak "Ukrayna'yı Rusça konuşan insanlara karşı soykırım yapmakla suçlamak için bir videoyu kullanmayı planladığını iddia etti".

 

ABD istihbaratının söylemlerine göre, Rusya'nın savaş çıkarmak için hazırladığı sahte bir video ABD istihbaratının eline geçti.
 

İddialara göre sahte olan videoda Ukrayna ordusuna ait Bayraktar üretimi TB-2 insansız hava aracının Rus bölgelerine saldırdığı belirtildi.
 

New York gazetesinde yayımlanan bu haberde iddia edilen videoya yer verilmedi. 
 

Türk SİHA'lar

İddianınn sahibi olan ABD'li yetkililer, "Rusya'nın sahte cesetler ve efektler kullanarak bir film hazırladığına dair istihbarat aldık. Filmde Ukrayna ordusu, özellikle Türk yapımı TB-2 Bayraktar SİHA'lar kullanarak Ukrayna'nın ayrılıkçı bölgesinde Rus kökenli vatandaşlara katliam yapacak. Bu sahte olan görüntüler gerçekmiş gibi lanse edilecek ve Rusya savaş girişimi için kamuoyundan destek toplayacak" açıklamalarını yaptı.
 

Ayrıca New York Times'a bilgi veren yetkililer, "haber alma kaynaklarının deşifre olmaması için" iddialara ilişkin belge veya kanıt paylaşmayacaklarını da belirttiler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.