Medya Midas

Ayşe Ünlüce: Kreş açarsınız ses getirir, 100 katını altyapıya yaparsınız kimse bilmez

SİYASET

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Başkan Ayşe Ünlüce, AK Parti grubunun altyapı ile ilgili talep ve eleştirilerine cevap verdi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ekim ayının ilk toplantısında gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edilirken, AK Parti grubu meclis üyeleri şehirdeki altyapı çalışmalarını sordu ve çeşitli eleştirilerde bulundu. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, sorulara ve eleştirilere cevap verdi. 

"ESKİ ile büyük yatırımlar yaptık... Ama hani bir kreş açarsınız çok ses getirir, 100 katını altyapıya yaparsınız kimse bilmez..."

Ayşe Ünlüce, "Son dönemde ESKİ'ye büyük yatırımlar yaptık. Çalışmalarımız da devam ediyor. Ama maalesef altyapı çok maliyetli bir yatırım. Hani bir kreş açarsınız, çok ses getirir, halkta çok karşılığını bulursunuz, ama onun 100 katını altyapıya harcarsınız, kimse bilmez, hatta hep şikayet edilir, her yeri kazarsınız, nerden çıktı bu derler" dedi. 

"Sıkıntıları biliyoruz ve çözmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz"

Ayşe Ünlüce, "2014'ten beri ilçelerimizin altyapılarını tamamlamaya çalıştık. Buradaki başkanlarımız da gayretlerimizi biliyor. Nüfusa göre yatırımlarımız sürüyor, çünkü nüfusa göre daha adaletli geliyor. Şehir merkezindeki sıkıntıları da biliyoruz. Onları çözmek için de elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" diye konuştu. 

"Vergilerden gelen paylar azalıyor, bütçeler azalıyor, altyapı olarak bunlar iyi günlerimiz"

Ayşe Ünlüce, "Birden tüm altyapıyı değiştirmek imkansız, bunlar büyük yatırım istiyor. Vergilerden gelen paylar azalıyor, bütçeler azalıyor. Altyapı olarak da bunlar iyi günlerimiz. Kırsaldan büyük bir göç tehlikesi bekliyor bizleri. Kırsaldaki yatırımlar ayrı bir ülke politikası ile devam etmeli, böyle giderse yakında köyler, ilçeler boşalacak" dedi.

"Bunun AKP'si, CHP'si yok..." 

Ayşe Ünlüce, "Altyapısını, büyümesini yönetemediğimiz şehirlerle karşı karşıya kalacağız. Ve hiçbir şehir buna hazırlıklı değil. Bunun AKP'si, CHP'si yok. Altyapısı bitmemiş, yolları tamamlanmamış, çöpleri toplanmamış şehri hangi belediye başkanı ister. Belediye başkanı işler tıkır tıkır yürüsün ister. Bütçemiz, finansımız ölçeğinde, nüfusa göre bunları çözmeye çalışıyoruz. Elimizdeki bütçenin üçüncü kalemi de asfalt olacak. Bu sene asfalt konusunda ciddi yatırımlar yaptık. İlçelerimizde de elimizden geleni yaptık, ama sezon bitiyor" diye konuştu. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.