Medya Midas

Talat Yalaz: CHP içindeki o ifadeler beni üzüyor

SİYASET

CHP  Eskişehir İl Danışma Kurulu'nda konuşan CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, partililere o sözlerle seslendi...

CHP  Eskişehir İl Danışma Kurulu toplandı. CHP Parti Meclisi Üyesi Melisa Uğraş, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda CHP'nin Eskişehir'deki çalışmaları ve geleceği konuşuldu, tartışıldı. 

"'Ön seçimlerde katılım azdı, gerekli' değil gibi ifadeler duyuyor ve üzülüyorum"

CHP İl Danışma Kurulu'da konuşan CHP İl Başkanı Talat Yalaz, "Yerel seçim sürecinde hepiniz canla başla çalıştınız. Sizlere teşekkürü bir borç bilirim. Örgütümüz son derece iyi bir çalışma ortaya koydu. Yaklaşık 40 yıl sonra Eskişehir'de 3 ilçemizdeki aday belirleme süreci ön seçimle, Odunpazarı ve Tepebaşı'nda meclis üyelerinin belirlenmesi de yine ön seçimle yapıldı. İki büyük ilçede meclis üyelerimiz ön seçimle belirlenmiş kişilerdir ve bu büyük başarıda sizin katkılarınız da vardır. Yaptığımız pazar toplantılarında örgüt tek ses olarak ön seçim yapılması gerektiğini haykırdı. Biz de taleplerimizi bu yönde yaptık. Başarılı 6 ilçe belediye başkanımız tekrar aday gösterildiler. Sivrihisar ve Çifteler'de de tek adayımız vardı ve oraları da kazandık. Geri kalan yerler için ön seçim talebimiz sonucunda İnönü, Mihalgazi ve Beylikova'da ön seçim yapılmasında muvaffak olduk. Ve Beylikova'da seçimler kazanıldı. Yalnız şunu da ifade etmek isterim. Odunpazarı ve Tepebaşı'nda yapılan ön seçimlerde katılım oranı son derece üzüntü vericiydi. 6 binden fazla üyemiz olan Tepebaşı'nda 1500 civarı üyenin katılımı ile ön seçim yapıldı. 8 bin civarı üyemiz olan Odunpazarı'nda yine yüzde 25'e tekabül eden 2 bin civarı üye katılımıyla ön seçim yapıldı. Bu nedenle, katılım az olması nedeniyle, "ön seçim gerekli değil" gibi ifadeleri duyuyor ve üzülüyorum. 40 yıl sonra katılımın az olması normaldir. Çünkü ön seçim kültürü sıklıkla yapılarak, defaatle yapılarak, partinin karar alma ve aday belirleme süreçlerinde gerekirse tek yöntem olarak uygulanarak üyeler ön seçimlere ilgi gösterebilirler diye düşünüyorum" dedi. 

"Ön seçimi savunmaya, sizler adına haykırmaya devam edeceğiz"

Talat Yalaz, "Ön seçimi savunmaya, sizler adına haykırmaya devam edeceğiz. Çünkü CHP baba ocağını üye kampanyaları ile büyütme yoluna girdiğimiz bu süreçte üyelere vaat edeceğimiz en önemli şey ön seçimdir. Çünkü bugün bir CHP sempatizanı ile ir CHP üyesi arasında görece olarak bir fark maalesef mevcut değildir. Bu konuları da açıkça tartışmamız gerektiğini düşünüyorum. Üyeler kendini önemli hissetmelidir. Sempatizanlar bu partiye üye olduklarında yönetimde söz sahibi olabileceklerini açık bir şekilde anlamalıdırlar ki, üyeliğin bir anlamı ve kıymeti olsun. Ön seçimi el birliğiyle savunmaya devam edelim" diye konuştu. 

"CHP'nin parti içi hesaplaşmalar ve bunun doğurduğu mücadeleyi bir kenara iterek hep birlikte kenetlenmesi ve emin adımlarla iktidara yürümesi gerekir"

Talat Yalaz konuşmasında ayrıca, "Sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi partimizin içine hapsolduğu yüzde 25'lik cam tavanı kırdık. Uzun yıllar belki de iktidara hazır olmamanın getirdiği bir sonuç olarak parti içi siyasete enerjimizi çok daha fazla harcadığımızı tahmin ederim ki hepimiz kabul ederiz. Ancak iktidara giden, yüzde 38 oy almış, Türkiye'nin birinci partisi olmuş, Türkiye'deki sorunları çözmeye muktedir olduğunu da vatandaşa göstermiş CHP'nin parti içi hesaplaşmalar ve bunun doğurduğu mücadeleyi bir kenara iterek hep birlikte kenetlenmesi ve emin adımlarla iktidara yürümesi gerekir. Bu nedenle hepimiz iktidar olma yolunda kendi içimizdeki sıkıntıları bir kenara bırakarak, gerekirse affederek ve gerekirse daha çok kenetlenerek iktidara yürüme anlamında irade ortaya koymalıyız. Bunu yapmak zorundayız. Her an bir erken seçim olabileceğini de unutmayalım" dedi. 

Yorumlar (1)

Cafer Kılınç 4 Ay Önce

Başarıyı var kabul etmek zorundayız.Ve de Basari var. İlk kez Talat Yalaz İl Başkanlığının ağırlığını hissettiriyor. Danısma Kurulu Toplantısı bunun örneği. Dilin kemiği yok, konuşuyorlar.! Saygılar.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.