Medya Midas

Türkiye bunu konuşuyor! Polisin hızlı müdahalesi Eskişehir'de bir katliamı önledi 

YARGI

Eskişehir'de 18 yaşındaki gözü dönmüş saldırganın 5 kişiyi bıçakladığı olay Türkiye gündemine oturdu! Polisin hızlı müdahalesi ile daha fazla kişiye zarar vermeden yakalanan saldırganın Eskişehir sokaklarında bir katliam yapmaya çalıştığı belirtiliyor... Saldırganın olay anını internetten bir oyunmuş gibi canlı yayınlaması da şiddet dolu bilgisayar oyunlarını ve internet sitelerini de yeniden gündeme taşıdı. 

Türkiye, Eskişehir'de yaşanan ve 2'si ağır durumda 5 kişinin bıçaklanarak yaralandığı olayın şokunu yaşıyor. 

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde önce camiinin çay bahçesindekilere saldıran ve sonra parka ve tramvay durağına yönelen maskeli ve bıçaklı saldırgan, önüne çıkan 5 kişiyi bıçakladıktan sonra polislerin hızlı müdahalesi ile yakalanmıştı. 

5 kişiyi bıçakladı, önüne gelene saldırdı

Uluönder Mahallesi Rauf Orbay Caddesi'ndeki Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'nda bulunan çay bahçesine kafasında kask, belinde balta, yüzünde maske ve üzerinde hücum yeleğiyle gelen 18 yaşındaki Arda K. bıçakladığı yaralıların hastanede tedavisi devam ederken, yaralılardan 2'sinin hayati tehlikesinin sürdüğü ifade edildi. 

Canlı yayında katliam yapacaktı!

İlk iddialara göre, göğsüne Nazi simgesi, başına Nazi askeri miğferi ile iskelet maskesi taktığı ve bilgisayar oyunlarından da etkilenip böyle canice bir olaya kalkıştığı ifade edilen Arda K.'nın, elindeki bıçak ve balta gibi silahlarla bir savaş oyunundaymış gibi katliam yapmayı planladığı ve bunu da üzerindeki kameradan canlı yayınladığı ortaya çıktı. 

Polisin hızlı müdahalesi bir katliamı önledi

Yetkililer, saldırganın tramvay durağına dalıp daha fazla kişiye zarar verebileceğini, polislerin olay yerinde hızlı müdahalesi ile daha fazla kişiye zarar vermeden saldırganın yakalanmasının büyük bir katlimanın önüne geçtiğini ifade ediyor. 

Şiddet oyunlarını da yeniden gündeme taşıdı

Gözaltına alınan saldırgan ile ilgili işlemler ve soruşturma devam ederken, saldırganın bu olayı bilgisayar oyunu gibi kurgulaması da, şiddet unsurları barındıran bilgisayar oyunlarının ve internetteki unsurların çocukları ve gençleri psikolojik açıdan nasıl etkilediğini de yeniden gündeme taşıdı. 

Eskişehir Valiliği'nden açıklama: Daha önceki bir adli suç kaydı bulunmadı, soruşturma titizlikle sürdürülüyor

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.