Anadolu Üniversitesi'nin yeni rektörü kim olacak? YÖK başvuruların açıldığını duyurdu!

YÖK, Eskişehir Anadolu Üniversitesi için Rektör adaylığı başvurularının açıldığını duyurdu ve başvuru takvimini açıkladı...

EĞİTİM 04.09.2024, 11:19 04.09.2024, 13:33
Anadolu Üniversitesi'nin yeni rektörü kim olacak? YÖK başvuruların açıldığını duyurdu!

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fuat Erdal'ın görevinden ayrılması sonrasında YÖK tarafından ESOGÜ'nün eski rektörü Prof.Dr. Kemal Şenocak, Anadolu Üniversitesi Rektör Vekili olarak atanmıştı.

Prof.Dr. Kemal Şenocak'ın asaleten atanıp yeni rektör mü olacağı, yoksa yeni bir rektör ataması mı yapılacağı kamuoyunda merak ediliyordu ve konuşulmaya devam ediyor. 

Bu arada Yükseköğretim Kurumu, Anadolu Üniversitesi için Rektör Adaylığı Başvuru İlanı yayınlayarak, adaylık sürecini 3 Eylül'de başlattığını duyurdu. 

Adaylık başvurularının 13 Eylül 2024 tarihine kadar e-Devlet üzerinden kabul edileceği belirtildi. 

Anadolu Üniversitesi için Rektör Adaylığı Başvuru İlanında şu ifadelere yer verildi: 

​"2547 Sayılı Yükseköğretim Kanun​u'nun 13 üncü maddesinin (a) fıkrası ve 3 sayılı "Üst Kademe Kamu Yö​​neticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Us​ûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" hükümleri ve "Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslar" uyarınca  Anadolu Üniversitesine rektör ataması yapılacaktır. Başvurular elektronik ortamda 03/09/2024-13/09/2024  tarihleri arasında (mesai saati bitimine kadar) e-Devlet üzerinden https://rektorbasvurulari.yok.gov.tr adresinden alınacaktır. Posta ile veya diğer şekilde yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Dikkat edilmesi gereken hususlar;

1-Başvuru bilgilerinin doğruluğundan ve fotoğrafın uygunluğundan, başvuru onaylandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten aday sorumludur. Başvuru bilgilerinin sisteme kaydının yapılması için başvuru ekranında 'Başvuru Tamamlandı.' açıklamasının görülmesi ve başvuru formunun bir dökümünün yazıcıdan alınmalıdır.

2-Süreçle ilgili bilgilendirmenin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için iletişim bilgileri güncel tutulmalıdır.​

3-İletişim için ​0312 298 70 82 - 0312 298 70 81- 0312 298 70 96 numaralarını arayabilirsiniz."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@