ESTÜ'de başladı... Türkiye'de tek

Eskişehir Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’ndeki özel programın Laboratuvar Dersleri açılışı yapıldı. Söz konusu laboratuvarların Türkiye'de tek olduğu belirtildi.

EĞİTİM 11.06.2022, 10:03 11.06.2022, 10:10
ESTÜ'de başladı... Türkiye'de tek

Açıköğretim Fakültesi Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Ön Lisans Programı 2021 -2022 Öğretim Yılı Laboratuvar Dersleri Açılışı Yapıldı 
Eskişehir Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nde Açıköğretim Fakültesi Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Ön Lisans Programı 2021 -2022 Öğretim Yılı Laboratuvar Dersleri açılışı yapıldı.

7 Haziran 2022 Salı günü yapılan açılışa, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gürsoy Arslan, Prof. Dr. Alper Çabuk, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İbrahim Kaya, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeliz Mert Kantar, ESTÜ Genel Sekreteri Cengiz Kaçal, Program Akademik Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Dal, ESTÜ Fizik Bölümü Başkanı ve Program Akademik Koordinatörü Yardımcısı Prof. Dr. Abidin Kılıç, Staj ve Uygulama Dersleri Koordinatörü Prof. Dr. Nilgün Çağlarırmak Uslu, Program Laboratuvar Sorumluları Doç. Dr. Neslihan Şahin ve Dr. Öğr. Üyesi Özge Bağlayan, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. 

“Program kapsamında bu yaz döneminde 831 öğrencinin Eskişehir Teknik Üniversitesi laboratuvarlarında eğitime tabii tutulacak”

Staj ve Uygulama Dersleri Koordinatörü Prof. Dr. Nilgün Çağlarırmak Uslu, Açıköğretim Fakültesi Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Ön Lisans Programı’nın Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen bir program olduğunu belirtti. Program kapsamında bu yaz döneminde 831 öğrencinin Eskişehir Teknik Üniversitesi laboratuvarlarında eğitime tabii tutulacağını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Çağanırmak Uslu, “Açıköğretim Fakültesi Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Ön Lisans Programı’ndan 2012 – 2013 Akademik Yılından bu zamana kadar yaklaşık 15 bin öğrenci mezun edildi. Ben, bu süreçte destek olan Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne ve katkı sağlayan diğer kişi ve kurumlara çok teşekkür ederim” dedi. 

“2012 – 2013 Akademik Yılından bu yana başarıyla uygulanan bir program”

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İbrahim Kaya, Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Ön Lisans Programı’nın hem uzaktan eğitim boyutu hem de uygulama dersleri, laboratuvar ve atölye boyutları açsından Türkiye çapında çok önemli bir program olduğunu belirtti. Pandemi döneminde hem uzaktan hem de örgün olarak yürütülen eğitim öğretim süreçlerinin oldukça önem kazandığını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Kaya, “Artık hibrit eğitim öğretim hem Türkiye’de hem de tüm dünyada kesinlikle uygulanması gereken bir eğitim öğretim biçimi.  Çok şükür, Anadolu Üniversitesi özellikle bu program bağlamında yıllar öncesinde bunu başlattı. 2012 – 2013 Akademik Yılından bu yana; yaklaşık 10 senedir,  başarıyla uygulanan bir program. Özellikle Program Koordinatörümüze, Staj ve Uygulama Birimi Direktörümüze, öğrencilerimize derslerini verecek olan değerli öğretim elemanlarımıza, Eskişehir Teknik Üniversitesi Üst Yönetimi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

“Program kapsamında deneylerin yapılacağı laboratuvarlar, Türkiye’de tek olma özelliğine sahip”

ESTÜ Fizik Bölümü Başkanı ve Program Akademik Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Abidin Kılıç, “Program kapsamında deneylerin yapılacağı laboratuvarlar Türkiye’de tek olma özelliğine sahip. Enerji anlamında bu denli kompakt olan, günün çağdaş teknolojisiyle donatılmış, Anadolu Üniversitesi’nin geniş imkânlarının kullanıldığı, çok iyi laboratuvarlar. Dersleriniz kapsamında yürütülen laboratuvar çalışmalarınız sırasında siz değerli öğrencilerimize alanında uzman ve donanımlı Hocalarımız eşlik edecek. Kendilerinin bilgi ve birikimlerinden mümkün olduğunca yararlanmanızı öneririm” dedi.  

“Birlikte başarmak ve değer yaratmak, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin temel değerlerindendir”
Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürsoy Arslan, “Eskişehir ilinde üç Üniversite olarak oldukça güzel iş birlikleri yürütmekteyiz. Bu anlamdaki iş birliklerimiz giderek genişliyor. Bu ve bundan sonraki pek çok projede de bu şekilde yol alma konusunda bir fikir birliği var. Bu program da örnek teşkil eden güzel uygulamalardan bir diğeri. Gönül birlikteliğimiz devam ediyor. Birlikte başarmak ve değer yaratmak, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin temel değerlerindendir. Nitelikli eğitim alabilmek, fark yaratabilmek çok önemli. Bu konuda da gerek her iki Üniversitenin yöneticileri gerek bu programa destek veren herkesin özverili çabaları sayesinde yaklaşık 13 yıldan bu yana sürdürülmekte olan bir program. Sürdürülebilirlik açısından da oldukça önemli bir uygulama. Sürdürülebilirlik derken her sene aynı etkinliği devam ettiriyor olmaktan ziyade; daha ileriye taşıyarak, değer katarak devam ettirmek gerektiğini de vurgulamak gerekiyor” dedi. 

“Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin bu güzel altyapı imkânlarıyla bu eğitimleri en iyi şekilde vermeye çalışıyoruz”

Program Akademik Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Dal, Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Ön Lisans Programı’nın 2013 yılından bu yana başarılı bir şekilde yürütüldüğünü vurgulayarak, “Anadolu Üniversitesi zaten bir marka. Bunu yurtdışına çıktığınızda daha iyi gözlemleme şansınız oluyor. Özellikle uzaktan eğitim döneminde, Covid döneminde ne kadar önemli olduğu daha da anlaşıldı. Dünyada ve Türkiye’de saygın bir Üniversite’de eğitim alıyorsunuz. Sizlere, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin bu güzel altyapı imkânlarıyla bu eğitimleri en iyi şekilde vermeye çalışıyoruz” diye konuştu. 
Açılış konuşmalarının ardından tüm katılımcılar tarafından Fizik Bölümü Elektrik Laboratuvarları ziyaret edildi. İlgili öğretim üyeleri tarafından laboratuvarlar hakkında detaylı bilgi aktarımında bulunuldu.  

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@