ESTÜ ve TUSAŞ'tan çok önemli anlaşma... İmzalar atıldı
Eskişehir Teknik Üniversitesi ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) arasında önemli protokol...
Eskişehir Teknik Üniversitesi ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Arasında Yüksek Lisans/Doktora Protokolü İmzalandı
Eskişehir Teknik Üniversitesi ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii arasında lisansüstü eğitim alanında işbirliği protokolü imzalandı. 26 Temmuz 2022 Salı günü TUSAŞ Genel Müdürlük Binası’nda yapılan imza töreninde Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil’in yanı sıra ESTÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Tanışlı, TUSAŞ Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, AR-GE Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik, TUSAŞ Lisansüstü Eğitim Programları Şefi Dr. Emre Doruk, Mühendislik Eğitimleri Müdürü Dr. Serhat Gül, TUSAŞ Üniversite İlişkileri Müdürü Süleyman Demir de hazır bulundu.
Protokol kapsamında Malzeme ve İmalat alanında ortak yüksek lisans/doktora programı yürütülecek
Üniversite – Sanayii iş birliğinin geliştirilmesine katkı sağlaması yönünden önem taşıyan protokol ile Eskişehir Teknik Üniversitesi, Türkiye’deki 6 üniversite arasındaki yerini aldı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nde çalışan mühendislerin malzeme ve imalat konusunda kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak olan yüksek lisans/doktora programı ile aynı zamanda yeni nesil malzemelerin ve ileri imalat tekniklerinin de geliştirilmesi sağlanacak.
TUSAŞ Akademi Başkanlığında, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden uzman akademisyenlerin katılımı ile gerçekleşecek lisansüstü programda, şirketin kıdemli mühendis kadrosu da işlenecek olan derslere katkı sunacak. İlk olarak 2022-2023 güz döneminde bu alanda çalışan 19 mühendis yüksek lisansa,11 mühendis doktora programına kabul edilecek.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, sabit ve döner kanatlı hava platformlarından insansız hava araçları ve uzay sistemlerine kadar entegre havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin tasarım, geliştirme, modernizasyon, üretim, entegrasyon ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde 4 milyon metrekare açık, 640 bin metrekare kapalı alanda 12.000’i aşkın çalışanı ile hizmet vermeye devam ediyor. Türkiye’nin teknoloji merkezi konumunda olup; havacılık, uzay ve savunma sanayiinde küresel oyuncular arasında yer almaktadır.