İbrahim Akar: Son derece kıymetli

Memur-Sen Eskişehir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar paylaştı...

EĞİTİM 08.09.2024, 20:58 08.09.2024, 21:06
İbrahim Akar: Son derece kıymetli

Memur-Sen Eskişehir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar, Milli Eğitim Bakanlığının kararıyla ilk dersin “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” temasıyla başlamasının önemine dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. 

Akar, "2024-2025 eğitim öğretim yılı tüm öğrencilerimize ve eğitim çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Milli Eğitim Bakanlığının kararıyla ilk dersin “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” temasıyla başlaması insani, vicdani ve tarih şuuru itibariyle son derece kıymetlidir" dedi. 

İlk ders zili yarın çalıyor

Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2024-2025 eğitim öğretim yılı, yarın başlayacak.

Tüm kademelerde yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için yaz tatilinin ardından yeni eğitim öğretim dönemi, 74 bine yakın okul ve 750 bine yakın derslikte başlatılacak.

Okul öncesi eğitime başlayan ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için 2-3 Eylül'de uyum eğitimi düzenlendi. Ortaokula başlayacak öğrenciler için ise bu haftada okula uyum için rehberlik çalışmaları yapılacak.

Yeni eğitim öğretim yılının ilk haftasının ilk dersinde temel eğitim ve ortaöğretim kademesindeki tüm sınıflarda, "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temasıyla hazırlanan açılış dersiyle eğitime başlanacak.

Yeni müfredat kademeli başlatılıyor

Bu yıl eğitim öğretim süreçlerinde bir dizi yenilikler hayata geçirilecek. Bu çerçevede Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki yeni müfredat; ana sınıfı ile 1, 5 ve 9. sınıflarda ilk kez uygulanacak. Yeni müfredat ile ders içerikleri yüzde 35 sadeleştirildi.

Yeni müfredatla eğitime başlayacak ilk kademelerde bu yıl Bakanlıkça hazırlanan "beceri örgüsü" temelli ders kitapları okutulacak. Yeni müfredat doğrultusunda hazırlanan yeni kitaplarda, karekodlar içinde etkinlikler, animasyonlar, simülasyonlar, dijital tarih, artırılmış gerçeklik ve yapay zekayla desteklenmiş uygulamalara yer verilerek öğrencilerin yardımcı kaynağa ihtiyaç duymadan öğrenmeleri hedeflendi.

Ayrıca 2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlıkları doğrultusunda, ücretsiz ders kitapları da öğrencilere ulaştırıldı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin öğretmenlere eğitimler verildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@