Nadir Küpeli: Türkiye'nin en gözde meslek liselerinden

2024-2025 yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törende konuşan Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, okulun kısa sürede kazandığı başarılarla Türkiye’nin en gözde meslek liselerinden biri haline geldiğini belirtti.

EĞİTİM 09.09.2024, 14:35 09.09.2024, 14:39
Nadir Küpeli: Türkiye'nin en gözde meslek liselerinden

2024-2025 yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törende söz alan, Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, okulun kısa sürede kazandığı başarılarla Türkiye’nin en gözde meslek liselerinden biri haline geldiğini vurguladı. Başkan Küpeli, “2019’da diktiğimiz fidan, son 2 yıldır meyvelerini vermeye başladı. Son 2 yılda toplam 363 öğrencimizi mezun ettik ve öğrenci sayımız 1494’e ulaştı. Verdiğimiz emeklerin karşılığını görmek bizleri çok mutlu ediyor ve geleceğe dair umutlandırıyor” dedi.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2024-2025 yeni eğitim öğretim yılına görkemli bir açılış töreniyle merhaba dedi. Törene, EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Başkan Vekili ve Okul Kurucu Temsilcisi Metin Saraç, Okul Müdürü Bülent Seğmen, müdür yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Tören, Atatürk büstüne çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasında söz alan Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, okulun kısa sürede kazandığı başarılarla Türkiye’nin en gözde meslek liselerinden biri haline geldiğini vurguladı. Başkan Küpeli konuşmasında bu yılki rekor başvuru sayısına dikkat çekerek, “2019 yılında diktiğimiz fidan, son 2 yıldır artık meyvelerini vermeye başladı. Bundan son derece mutluyuz. Son 2 yılda okulumuzdan toplam 363 öğrencimiz mezun oldu. Okulumuzun öğrenci sayısı 1494 kişiye ulaşmış durumda. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için tam 1367 başvuru aldık ve titizlikle yürütülen mülakatlar sonucunda 390 öğrencimizi okulumuza aldık. Verdiğimiz emeklerin boşa gitmediğini görmek inanın bu okulun yapımında katkısı olan herkesi çok mutlu ediyor ve geleceğe dair bizleri çok umutlandırıyor” dedi. 

"Geleceğin sanayisini inşa edecek nesiller yetiştiriyoruz"

Nadir Küpeli, öğrencilere yönelik konuşmasında, okulun sunduğu modern altyapı ve eğitim olanaklarından bahsederek, “Sizler, gelecekte bu ülkenin sorumluluğunu üstlenecek nesillersiniz. Eğitiminizi tamamladığınızda, sanayimizin sizleri beklediğini unutmayın” ifadelerini kullandı. Küpeli, konuşmasında öğrencilere, sadece öğrenmekle yetinmeyip öğrendiklerini hayata geçirmeleri gerektiğini hatırlattı ve insani değerlere sahip çıkarak sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini öğütledi. Öğretmenlere de seslenen Başkan Nadir Küpeli, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller” yetiştirme misyonuna atıfta bulunarak, Eskişehir sanayisinin nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayacak gençleri yetiştirmede öğretmenlerin önemli rol oynadığını vurguladı. Küpeli, yeni eğitim öğretim yılında tüm öğretmenlere, öğrencilere başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

"Mesleki eğitimde öncü olmanın gururunu yaşıyoruz"

EOSB Başkan Vekili ve Okul Kurucu Temsilcisi Metin Saraç, öğrencilere ve velilere yeni eğitim-öğretim yılında başarılar dileyerek, “Bugün bizim için ayrı bir önem taşıyor. Okulumuzun 5. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. 9 Eylül 2019 tarihinde açılışını gerçekleştirdiğimiz okulumuz, kısa sürede önemli başarılara imza atarak en yetkin öğrencilerini yetiştiren bir eğitim kurumu haline geldi. Türkiye’nin en iyi okulu olma hedefiyle çıktığımız bu yolda, her geçen gün hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada, sadece bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda Türkiye’nin mesleki eğitimde öncüsü ve sanayi ile iç içe bir okul olmanın gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu. 

"Okulumuzdan mezun olanların yüzde 85’i sanayide çalışıyor"

Törende konuşan Okul Müdürü Bülent Seğmen ise "Bu yıl aramıza katılan 9. sınıf öğrencileriyle birlikte, 1494 öğrenci ve 94 personelden oluşan geniş ailemizle yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Okulumuzdan mezun olan ve işe girenlerin yüzde 85’i sanayide çalışıyor. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ve 11. sınıf öğrencilerimizi işletmelerde staja başlattık. Bizim girişimlerimiz sonucunda artık Millî Eğitim Bakanlığı da 11. sınıf öğrencilerinin staja gitmelerini kendi sistemine ekledi. Türkiye’nin öncü okullarından biri olarak, Türkiye Yüzyılı Maarif Model’inin müfredata eklenmesinde öncü rol üstlendik. Yeni eğitim yılıyla birlikte, bu modelin yürürlüğe girmesiyle okulumuzda 3 ayrı programı uygulamaya başlıyoruz. Tüm öğrencilerimize ve öğretmen arkadaşlarıma yeni dönemde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@