Anadolu Üniversitesi'nde "MODAV-ICA 2022" başarıyla sona erdi

Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı (MÖDAV) iş birliği ile düzenlenen “19. Uluslararası Muhasebe Konferansı MODAV-ICA 2022” Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde başarıyla gerçekleştirildi.

EKONOMİ 01.10.2022, 14:40 01.10.2022, 14:49
Anadolu Üniversitesi'nde "MODAV-ICA 2022" başarıyla sona erdi

Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı (MÖDAV) iş birliği ile düzenlenen “19. Uluslararası Muhasebe Konferansı MODAV-ICA 2022” Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde başarıyla gerçekleştirildi.

22-25 Eylül tarihleri arasında “Gezegensel Sınırların Eşiğinde Muhasebe” temasıyla düzenlenen konferansın açılışı Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Temizel, Kamu Gözetimi Kurumu (KGK) Başkanı Dr. Hasan Özçelik, KGK Başkan Yardımcısı Murat Yünlü, MÖDAV Başkanı Prof. Dr. Nuran Cömert, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Saime Önce, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Başkanı Dr. Tamer Saka, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkan Yardımcısı İ. Hüseyin Yıldız, Eskişehir SMMM Odası Başkanı Ersin Karakoç, Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil Uzun, fakülte dekanları ve yüksekokul müdürlerinin yanı sıra akademisyenler, meslek mensupları ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Nalan Akdoğan’a MÖDAV Kurucu ve Onursal Başkanlık ünvanının takdim edildiği açılış töreni, konferans ana temasının farklı boyutlarda ele alındığı açılış oturumuyla devam etti. Açılış oturumu Prof. Dr. Melih Erdoğan moderatörlüğünde Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Prof. Dr. M. Levent Kurnaz’ın, IFAC Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Arıak Tunaboylu’nun, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Başkanı Dr. Tamer Saka’nın, Global Compact Türkiye’den Dr. Erkin Erimez’in ve EY İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Hizmetleri Lideri Zeynep Okuyan’ın katılımıyla gerçekleşti.



200’den fazla katılımcı yer aldı

Farklı ülkelerden ve ülkemizin farklı şehirlerinden gelen akademisyenlerden, meslek mensuplarından, profesyonellerden ve öğrencilerden 200 civarı katılımın olduğu, sürdürülebilirliğin muhasebe ve raporlama süreçlerine yansımasının tartışıldığı konferansta ayrıca doktora kolokyumuna da yer verildi. Ana tema konuşmacıları dışında 43 tebliğinin sunulduğu konferansta, finansal olmayan bilgiler entegre bir bakış açısıyla raporlama süreçlerine dahil olurken ortaya çıkan gereklilikler, çevresel, sosyal ve yönetişim ile ilgili yeni sorumlulukların finansal ve ekonomik etkileri, bu süreçlerdeki sürekli denetim ve sürekli güvenceye olan gereksinimler ele alındı.

Önemli konular ele alındı

Etkinlik sonunda değerlendiriciler tarafından belirlenen Prof. Dr. Sabri Bektöre en iyi bildiri ödülünü “Sürdürülebilirlik ile Kazanç Yönetimi Arasındaki İlişki: OECD Ülkeleri Üzerine Bir Araştırma” başlıklı çalışmayı hazırlayan Dr. Öğr. Üyesi Neriman Yalçın ve Öğr. Gör. Dr. Mehmet Güneş aldılar. Prof. Dr. Sabri Bektöre rahmetle ve saygıyla anıldı. Önemli bilimsel tartışmaların gerçekleştirildiği, dünyamız kaynaklarının korunarak ve geliştirilerek gelecek nesillere aktarılmasında muhasebe alanındaki sorumluluklar ve yaratılması gereken değerin ele alındığı konferans, rehberli şehir turu ve Frig vadisi turu ile tamamlandı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@