Asgari ücrete zam yapılacak mı? 2024 temmuz asgari ücret ara zammı olacak mı?

Asgari ücret temmuz ara zammı 2024: Asgari ücrete ara zam yapılacak mı, temmuzda zam olacak mı? İşte son detaylar ve açıklamalar...

EKONOMİ 23.06.2024, 01:35 23.06.2024, 01:42
Asgari ücrete zam yapılacak mı? 2024 temmuz asgari ücret ara zammı olacak mı?

Asgari ücret temmuz ara zammı yapılıp yapılmayacağı merakla beklenirken, bu konudaki son açıklama ve gelişmeler şöyle... 

Ekonomide enflasyon yüksekliği nedeniyle asgari ücretli çalışanlar için temmuz ayında ara zam beklentisi konuşulmaya devam ediyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan , asgari ücret ara zammıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Peki, 2024 asgari ücrete ara zam yapılacak mı, temmuzda zam olacak mı?

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son olarak ekonomik verilerin iyi gittiğini belirterek, asgari ücret ara zammıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı;

"Aralık ayındaki düşüncemiz neyse aynı şekilde devam ediyor. Enflasyonla ilgili verilerimiz oldukça güzel geliyor. Hiçbir ara zam gündemimizde yok."

Buna göre; 2024 temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmaması bekleniyor. 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN GÖZLER OCAK AYINDA

Asgari ücret belirlenirken işveren, işçi ve hükümet yetkilileri bir araya geliyor. İşveren ve işçi sendikaları beklentileri, ekonomik veriler, enflasyon ve diğer birçok etken dikkate alınarak yeni asgari ücret belirleniyor.

Planlamaya göre asgari ücret zammının 2025 yılının Ocak ayında belli olması bekleniyor. Asgari ücret tespit komisyonunun görüşmelere Aralık ayında başlayacağı ifade ediliyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@