Ekim ayında Apple yeni ürünler tanıtacak! Apple'ın yeni ürünleri neler?

Apple ekim ayında yeni ürünler tanıtmaya hazırlanıyor. Peki bu ürünler ve yeni güncellemeler arasında neler var? Apple yılın son etkinliğinde hangi sürprizleri hazırladı?

EKONOMİ 12.10.2024, 18:55
Ekim ayında Apple yeni ürünler tanıtacak! Apple'ın yeni ürünleri neler?

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Apple, her yıl yeni ürünlerini ve yazılım güncellemelerini çeşitli lansmanlarla tanıtıyor. 

Eylül ayı içinde iPhone 16 ve 16 Pro’nun lansmanını gerçekleştiren Apple, Apple Watch Series 10 ve AirPods 4 gibi ürünlerini de sunmuştu. Ek olarak iOS 18, macOS Sequoia ve visionOS 2 gibi yazılım güncellemeleri de bu lansmanlarda yer aldı. 

Ekim ayında da Apple'ın yeni ürünlerini ve güncellemelerini tanıtması teknoloji dünyasında heyecanla bekleniyor. 

Apple’ın önümüzdeki haftalarda yapacağı yeni lansmanlarda neler sunulmasına beklendiğine bir bakalım... 

Apple Intelligence ve iOS 18.1 geliyor 

Apple Intelligence çok merak ediliyordu ama iPhone 16 lansmanında yer almamıştı, bu ay sunulması bekleniyor. iOS 18.1 ile birlikte gelecek olan yeni yapay zeka Apple Intelligence'ın, Apple’ın cihazlarına çok farklı boyutlar kazandıracağı ifade ediliyor. 

Uyumlu cihazlarda şu an iOS 18.1’in genel beta sürümü denenebiliyor, ama tüm kullanıcılar için asıl erişilebilirlik ekim ayının sonlarında gerçekleşecek. 

Peki Apple Intelligence neler vaadediyor? 

Öncelikle Siri asistanın daha da geliştiği ve özelliklerinin arttığı söyleniyor. 

Yapay zeka ile daha kullanışlı bildirimler, fotoğraflarda istenmeyen nesneleri yok edebilme özelliği gibi özellikler, e-posta'da öncelikli mesajlar ve özetleme seçenekleri,yazılar için özel dil araçları, belleklerde film formatında oluşturma , Safari web sayfası özetleme olanakları gibi özellikler şimdilik konuşulanlar... 

M4 MacBook Pro geliyor mu?

Apple'ın MacBook Pro’yu da ekim ayında M4 çip ile güncellemesi bekleniyor. Kullanıcılar için üç farklı seçenek sunulacağı ifade ediliyor. M4, M4 Pro ve M4 Max. Bu seçeneklerde çeşitli değişik özellikler sunulacak. 

Apple'ın yeni çip setleri ile 14 inçlik alt seviye modellerden başlayıp güncelleme yapacağı da belirtilenler arasında.Performans açısından önemli yenilikler bekleniyor. 

M4 işlemcili iMac ve Mac mini

Apple’ın masaüstü bilgisayarlarından Mac mini'nin de ekim ayında yenilenmesi ve daha farklı bir tasarıma sahip olarak sunulması bekleniyor. Yeni Mac mini'nin, M4 ve M4 Pro çip seçenekleriyle geleceği de konuşuluyor ve performansının da artması ümit ediliyor. 

Apple’ın bu yıl M4 iMac'i de duyurması bekleniyor. 

iPad mini 7 de gelecek mi? 

iPad mini'nin yeni versiyonu iPad mini 7 de ekim ayında sunulacak. iPad mini, 2021’de çeşitli değişiklikler geçirmişti, yeni modelde de donanım ve performans açısından yenilikler bekleniyor. Apple Intelligence uyumluluğu ve depolama kapasitesinin artması da beklenen özellikler arasında.

10.9 inç iPad 11. nesil de gelir mi? 

10.9 inç iPad 11. nesil modeli de ekim ayında sunulması beklenen yeni ürünler arasında. Ancak ekim ayına yetiştirilemeyeceği de konuşulanlar arasında. Apple'dan bir sürpriz olarak gelebilir... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@