Eskişehir Büyükşehir balya balya dağıtıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, üreticiler için sürdürdüğü projeler kapsamında verdiği yolnca balyası desteklerine Sarıcakaya ve Mihalgazi’deki dağıtımlarla devam ettiğini duyurdu.

EKONOMİ 09.07.2024, 15:01 09.07.2024, 15:06
Eskişehir Büyükşehir balya balya dağıtıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, üreticiler için sürdürülen projeler kapsamında Sarıcakaya ve Mihalgazi’deki hayvan üreticilerine yonca balyası dağıtıldığı belirtildi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığıyla artan maliyetler sebebiyle üretmekte zorluk çeken çiftçiler ve hayvan üreticileri için projeler üretildiği ifade edilen açıklamada, Sarıcakaya Laçin’de Büyükşehir Belediyesi’ne ait tarlada ekimi yapılan yoncanın hasadı gerçekleştirildiği, hasat edilen yoncaların balya haline getirilerek Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri tarafından destek başvurusu yapan hayvan üreticilerine teslim edildiği belirtildi. 

71 üreticiye toplam 1430 balya teslim edildi

Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçesinde faaliyet gösteren ve destek başvurusu yapan 71 üreticimize toplamda 1430 adet balya dağıtımı gerçekleştirildi. 

Üreticiler balya, saman ve yem fiyatları nedeniyle üretici olmanın zor olduğunu belirterek, “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce’ye çok teşekkür ederiz. Üreticinin bu zor gününde yanında olması bizler için çok anlamlı" dedi. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri üreticilere olan desteğin artarak devam edeceğini söyledi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@