Nadir Küpeli'den Orta Vadeli Program açıklaması... Sanayiciler ne düşünüyor?

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan 2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'a (OVP) ilişkin değerlendirmede bulundu.

EKONOMİ 05.09.2024, 17:18 05.09.2024, 17:22
Nadir Küpeli'den Orta Vadeli Program açıklaması... Sanayiciler ne düşünüyor?

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından kamuoyuna açıklanan, 2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'a (OVP) ilişkin değerlendirmede bulundu.

Nadir Küpeli, revize edilen OVP'nin dezenflasyonu temel öncelik olarak ilan ettiğini, programın üreteceği sonuçların özellikle sanayi sektörünün yapısal gücünü güçlendirecek adımlarla teçhiz edilmesinin önemli olduğunu belirterek, sanayide büyümenin devamlılığının vazgeçilmez olduğunu ifade etti.

"Özel sektöre olan finansal destekler artarak sürmeli"

Ülke olarak kapsamlı bir ekonomik program yürütülürken, bu programa destek olacak şekilde önümüzdeki yıllara ilişkin göstergelerin realist bir şekilde revize edilmesini değerli gördüklerini belirten Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli “Açıklanan OVP ile enflasyonda realist hedefler ve kalıcı bir düşüş öngörülmüş. Programı hatasız bir şekilde uygularsak görüldüğü kadarıyla 2025’te enflasyonda düşüş sürecek ve 2026 yılında enflasyonda tek haneyi görebileceğiz. Bu hepimizin beklediği ve tüm halkımızın arzu ettiği bir sonuç. Ülkemize kaynak girişini ve yabancı sermaye yatırımlarını daha fazla arttırabilirsek, bu açıklanan hedeflere çok daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabileceğimize inanıyorum. Bu süreçte nitelikli ve yüksek teknolojiye dayalı yeni yatırımlar çerçevesinde, sanayi ağırlıklı bir ekonomik büyümeyi önceliklendirmemiz lazım. Bu en sağlıklı ve uzun vadede ülkeye en büyük getirisi olan bir büyüme biçimidir. OVP kapsamında enflasyonla mücadele ederken bilhassa üretim, ihracat ve istihdamı dengeli bir şekilde korumalı ve desteklemeliyiz. Özel sektöre olan finansal destekler artarak sürmelidir. Unutmayalım ki sanayi zora girerse, ülkemiz ekonomisi ciddi sıkıntı yaşar. Bu yüzden ihracatımızın artması, yeni yatırımların desteklenmesi, nitelikli işgücü yetiştiren kurumların ve mekanizmaların çok daha fazla bu dönemde desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yeni açıklanan OVP’nin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@