Sarıcakaya'daki dev projede sona gelindi
90 bin dolarlık hibe krediyle Sarıcakaya'da yapılan dev proje tamamlanmak üzere... Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam: Bu projeyle özellikle kadınlarımızın sosyo-ekonomik kalkınması ve refah düzeyi artacak.
Japonya Hükümeti'nden hibe desteği almaya hak kazanan Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesindeki Kadın Çiftçi Eğitim Merkezi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Sarıcakaya İlçe Kaymakamlığı, Sarıcakaya Belediye Başkanlığı, Kadınlar Kooperatifi ve Ziraat Odası’nın ortak yürüttüğü ‘Kadın Çiftçi Eğitim Merkezi’ projesinde son rötuşlar yapılıyor.
Japonya'dan 90 bin dolarlık hibe destekle yapıldı
Japonya Resmi Kalkınma Yardımı (ODA)'nın 90 bin dolar hibe sağladığı proje ile kalkınmada kadın önceliği ile tarımsal üretim hedef alındı. Kadın Çiftçi Eğitim Merkezi’nde; teorik ve pratik olarak dönemsel eğitim yayım çalışmaları yapılarak, kadınların sosyoekonomik kalkınması, iş hayatına katılması, gelir getirici faaliyetlerde bulunarak yaşam kalitesini ve kırsaldaki refah seviyesini artırmak amacıyla hizmet verilecek.
Hüseyin Çam: Çalışmalar bitmek üzere
Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam, konuyla ilgili olarak proje kapsamında çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Şu an belediyemize bağlı ekiplerimizle birlikte çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını yürütmekteyiz. En kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Bu alanı bir millet bahçesi görünümünde yapmayı planlıyoruz" dedi.
Günay ve Murat Mercan'a teşekkür
Hüseyin Çam, "Bu projede bizlere desteğini esirgemeyen AK Parti Eskişehir Milletvekilimiz Prof. Dr. Emine Nur Günay’a, dönemin Japonya Büyükelçisi Murat Mercan’a ve geçtiğimiz dönemlerde ilçemizde Kaymakamlık görevini yürüten; Mustafa Nevzat Mercan ile Murat Demirbilek ile şuan ki Kaymakamımız Muhammed Taha Canpolat’a teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.
Topraksız tarım öğretilecek, refah düzeyi artacak
Hüseyin Çam ayrıca, "Bu projeyle özellikle kadınlarımızın sosyo-ekonomik kalkınması refah düzeyine ulaşacaktır. Gelir getirici faaliyetlerde bulunacaklardır. Burada kurulan serada topraksız tarım uygulamaları da öğretilerek ilçemiz üretimde yeni bir aşamaya geçmesi hedeflenmektedir. Tüm bu olumlu gelişmelerle birlikte kadınlarımızın proje kapsamında alacakları eğitimlerle, geleneksel üretim metotlarını birleştirerek hem aile bütçelerine katkı sağlamalarına hem de gelecek nesillere bu metotların aktarılmasına sebep olacaklardır" dedi.
"Amacımız her alanda gelişen bir Sarıcakaya"
Hüseyin Çam, "Amacımız her alanda gelişen bir Sarıcakaya meydana getirmek. Bu projede kırsal kalkınmaya öncelik vererek ilçemiz sınırları içerisinde tarım ve istihdamın gelişimine destek olmak istiyoruz” dedi.