Endonezya'da gezilecek yerler

Endonezya'da gezilecek yerler neresi?

GEZELİM 26.12.2021, 21:11
Endonezya'da gezilecek yerler

Endonezya'da yüzyıllardır ayakta kalmayı başaran tarihi tapınaklar ve masmavi uzayıp giden okyanuslara bakan manzaralara sahip doğal güzellikleriyle gidenleri büyüleyen bir yapısı var...


Endonezya'da gezilecek yerler tarihi tapınakları ve doğal güzellikleri en güzel hali ile sizlere sunuyor. En kalabalık ülkelerden biri olan Endonezya 250 milyondan fazla nüfusa sahip ve bu nüfusun yüzde 98'i de Müslüman. ali'de yer alan tapınaklar da ayrıca yüzyıllar öncesinden günümüze kadar gelebilmeyi başarmış görülmeye değer tarihi kalıntılar olarak sizleri bekliyor.

1. Bali


Dünyanın en popüler adalarından birisi olan Bali eşsiz aurasıyla sizi sarıp sarmalıyor. Sarp kayalıkları, yemyeşil pirinç tarlaları, volkanik yamaçları ve tropik iklimi ile baş döndürücü doğal güzelliklere sahip. Bu ayrıntıların üzerine derin ve renkli Hindu kültürü de eklenince tatiliniz için düşündüğünüz rüya takımı ortaya çıkıyor. Hinduizm’in benimsendiği adada birçok tarihi tapınak görebilirsiniz. Gözünüzün önünde resim tablosundan fırlamış gibi görünen pirinç tarlalarında yürüyüş yapabilir, sörf için uygun kıyılarında dalgalarla dans edebilir, tropik ormanlarda yürüyüşlere katılabilirsiniz.

2. Yogyakarta
Endonezya’da Bali’den sonra en fazla turistin ağırlandığı Yogyakarta’da ülkenin en güzel manzaralarına şahitlik edebilirsiniz. Şehirde başta Kalibiru Ulusal Parkı olmak üzere birçok noktada harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Ancak yıl içinde milyonlarca turistin akınına uğrayan bölgede fotoğraf çektirmek ücretli, bizden uyarması. Başlı başına bir sanat ve eğitim merkezi olan Yogyakarta, Borobudur ve Prambanan gibi ünlü tapınakları ile dikkat çekiyor. Turistleri doğal ve kültürel güzellikleri ile etkileyen şehir aynı zamanda ülkenin en iyi alışveriş alanlarına da sahip. Sismik olarak oldukça aktif bölgelerden birisi olması ile sık sık deprem ve volkanik patlamalarla karşılaşılabiliyor.

3. Borobudur Tapınağı
Yogyakarta’ya oldukça yakın bir mesafede bulunan bu tapınak bölgesi tarihi bir değere sahip. Restorasyonunun yüz yıl sürdüğü tapınaktaki bazı taşlar yöre halkı tarafından ev inşasında kullanılmak üzere sökülmüş. UNESCO’nun miras listesinde yer alan tapınak aynı zamanda dünyanın en büyük tek parça tapınak olma özelliğinde.

4. Solo
Java adasının kalbinde yer alan Solo, Orta Java’da yer alan iki hanedanlıktan birisi olan Surakarta Sultanlığı Solo olarak anılıyor. Keşfedilecek yerler arasında kraliyet sarayları ve antik tapınaklar yer alıyor. Pura Mangkunegaran ve Kasunanan Sarayı’nın göz alıcı mimarisiyle mutlaka görmeniz gereken yerlerden ikisi olduğunu söyleyebiliriz. Tapınak ziyaret etmek isterseniz de haritanızda Candi Sukuh ve Candi Cetro’yu işaretleyebilirsiniz.

5. Raja Ampat
Yeni Gine Adası’nın kuzeybatı ucunda yer alan Raja Ampat, 1500 adet ada ve adacıklardan oluşan bir takımada. Bu durumun şaşırtmayan bir sonucu olarak Raja Ambat su altı yaşamında dünyanın en zengin yeri olarak gösteriliyor. Yerleşik yaşamın yoğun olmadığı bölge aynı zamanda dünyanın öne çıkan dalış noktalarından birisi. Eğer dalışı seviyor ve su altı dünyası ilginizi çekiyorsa Raja Ampat Endonezya’da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor.

6. Surabaya
Doğu Cava Bölgesinin başkenti olan Surabaya’da kozmopolit bir yaşam söz konusu. Kentte sanayi, ticaret ve eğitim oldukça gelişmiş olduğundan kalabalık bir nüfusa sahip. Diğer yandan doğal güzellikleri ile dikkat çeken turistik Madura Adası’na ulaşım için bir geçiş noktası. Şehirde Mescid Ampel, Heroes Monumenti, tütün üretimini anlatan Sampoerna Evi, Bromo Dağı ve yaklaşık 5,5 kilometre uzunluğunda ülkenin en uzun köprüsü Suramadu Bridge görülecek yerlerin arasında yer alıyor.

7. Bromo Tengger Semeru Ulusal Parkı
Doğu Cava’da yer alan Bromo Tengger Semeru Ulusal Parkı yemyeşil antik volkanik krateri ve bu krater sayesinde ortaya çıkan eşsiz habitatı ile ilgi çeken destinasyonlardan birisi. Park ismini bulunduğu Bromo ve Semeru Dağlarından alıyor. Bromo’nun halen tüten bacası volkanik kum denizi içinde yer alıyor ve etrafında yüksek tepeler yer alıyor. Semeru ise Endonezya’nın en aktif ve Java’nın en yüksek dağı unvanını elinde tutuyor.

8. Flores Adası
Sumbawa’nın doğusunda Lembata’nın batısında konumlanan Flores Adası hem doğal güzellikleri ve hem de kültürel özellikleri ile görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Adanın en çok ilgi gören yerlerinin başında Kelimutu Volkan Kalderası yer alıyor. Bu kalderada yer alan üç göl, volkanik gazların etkisi ile farklı tonlara bürünmesi ile dikkat çekiyor. Diğer yandan ekoturizmde de hızla yükselen adaya gelen ziyaretçiler geleneksel köyleri ziyaret ediyor. Yerel aileler ile dağ yürüyüşü ve kuş gözlemi gibi aktivitelere katılıyorlar.

9. Tanjung Puting Ulusal Parkı
Park, Kalimantan Bölgesi haritasında yer alan Borneo Adasında yer alıyor. Ülkedeki bir diğer ekoturizm noktasından birisi olan ulusal park yoğun ziyaretçi ile karşılaşıyor. Yerel tur firmaları vahşi yaşamı yakından gözlemlemek isteyenler için birkaç gün süren turlar düzenliyor. Bu turlara katıldığınızda pitonlar, timsahlar, leoparlar, makaklar ve orangutanları kendi habitatları içinde görme fırsatı yakalayabilirsiniz.

10. Cakarta

Endozenya’nın başkenti Cakarta birçok doğal ve kültürel güzelliğe sahip olmasının yanı sıra aynı zamanda ülkenin en büyük kenti. Tarihi yerlerin ön plana çıktığı Cakarta’da bol bol kültürel gezilere katılabileceğiniz gibi aynı zamanda ülkenin kent yaşamını da yakından izleme fırsatı bulacaksınız.

11. Gili Adaları
Endonezya’nın bir diğer takım adalarından olan Gili Adaları’nın diğer birçok destinasyondan en önemli farkı buradaki gezilecek yerleri tarihi yapıların oluşturmaması. Yalnızca bembeyaz kumları ve masmavi denizi ile uzanan sahilleri var. Bu adaların bir diğer farklı yanı ise buraların ıssız ada olması. Yani yerleşim yok yalnızca turlarla gelen ziyaretçiler yer alıyor. Tüm gün boyunca dört takım adadan oluşan Gili’yi gezebilir, sessiz sakin ortamın keyfini çıkararak farklı bir deneyim edinebilirsiniz.

12. Ubud Penglipuran Köyü
Endonezya’nın dikkat çeken noktalarından birisi olan Ubud’ta yer alan bu köyde yerel halkın geleneksel yaşamını ve kültürünü görebilirsiniz. Yerli halkla iç içe olacağınız Penglipuran Köyü’nde Hindulara ait birçok tapınak yer alıyor. Çok tanrılı bir inanışa sahip halk her biri için ayrı birer tapınak inşa etmiş ve yaklaşık dört yüz adet tapınak bulunuyor.

13. Kawah Ijen Krateri
Endonezya’ya gelmişken dünyanın en büyük asit gölü olan Kawah Ijen Krateri’ni de görmenizi öneririz. Zorlu ve uzun bir yürüyüşün ardından gölün manzarasını seyre koyulabilirsiniz. Ancak buradaki sülfür kokusundan ötürü maske takmanız gerekiyor. Diğer yandan sülfür asidi yerel halkın geçim kaynağını oluşturduğundan oldukça önemli.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@