Eskişehir Büyükşehir bayramdaki ziyaretçi sayılarını açıkladı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nda belediyenin müzeleri ve turistik merkezlerinin ziyaretçi sayılarını açıkladı. Ayşe Ünlüce,, "Müzelerimiz, parklarımız, bot ve gondollarımız başta olmak üzere turistik merkezlerimizin böylesine güzel ilgi görmesi mutluluk verici" dedi.

GEZELİM 24.06.2024, 14:20 24.06.2024, 14:28
Eskişehir Büyükşehir bayramdaki ziyaretçi sayılarını açıkladı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde başta tematik müzeler olmak üzere turistik merkezler, bot ve gondol turlarının 107 binden fazla misafiri Eskişehir’in güzellikleri ile buluşturduğu belirtildi. 

107 bini geçti 

Eskişehir, 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince de büyük ilgi gördü. Bu kapsamda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ait turistik merkezlerin, 9 günlük tatilde 107 binden fazla ziyaretçiyi ağırladığı açıklandı.  Ziyaretçilerin, Tarihi Odunpazarı Bölgesindeki tematik müzeler başta olmak üzere Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı ile burada bulunan turistik merkezlere, Kentpark, Porsuk Çayı gondol ve bot turlarına yoğun ilgi gösterdiği belirtildi. 

Müzeleri kaç kişi ziyaret etti?

Büyükşehir Belediyesi’nin Odunpazarı bölgesinde bulunan tematik müzeleri Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Kurtuluş Müzesi, Cam Sanatları Müzesi, Eskişehir Hamam Müzesi, Kent Belleği Müzesi, İmren Erşen Oya Müzesi, Berna Türemen Kedi Sanat Evi ve Ali İsmail Türemen Mavi Sanat Evi ile Zühal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesi'nin tatil süresince 25 bin ziyaretçiyi ağırladığı, müzeler önünde uzun kuyruklar oluştuğu ifade edildi. 

Ziyaretçilerin en yoğun olduğu diğer noktalar ise Kentpark ile Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı oldu. Ziyaretçilerin parklara büyük ilgi gösterdiğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Masal Şatosu’nun 20 bin, Bilim Deney Merkezi’nin 4 bin 264, Sabancı Uzay Evi’nin bin 303, Hayvanat Bahçesi’nin ise 38 bin 73 ziyaretçiyi ağırladığını ifade etti. 

Binlerce kişi gondol ve esbot turu yaptı

Turistlerin gondol ve bot turlarına da büyük ilgi gösterdiği  belirtilirken, bu kapsamda 6 bin 812 kişinin gondol, 5 bin 744 kişinin de Esbot ile Porsuk Çayı’nda kent turu yaptıpı açıklandı. 

Kentpark içerisinde yer alan plaj ise çok sayıda misafirini ağırladı. Kurban Bayramı’nın birinci günü kapılarını ziyaretçilerine açan plaj 5 bin 882 kişiyi misafir ederken, tesiste bulunan olimpik havuz da 614 kişiyi ağırladı.

Ayşe Ünlüce: Böylesine ilgi görmesi mutluluk verici

Türkiye’nin dört bir yanından yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de açıklamasında, "Bayramı kentimizde geçiren ve şehir dışından gelen vatandaşlarımız Eskişehir’i gezerek güzel bir bayram geçirdiler. Müzelerimiz, parklarımız, bot ve gondollarımız başta olmak üzere turistik merkezlerimizin böylesine güzel ilgi görmesi mutluluk verici" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@