Ayşe Ünlüce talimat verdi... O yol da genişliyor

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce talimat verdi... O yol da genişletip yenileniyor.

HAYAT 12.08.2024, 13:50 12.08.2024, 13:54
Ayşe Ünlüce talimat verdi... O yol da genişliyor

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, yerel seçim öncesi verdiği sözlerden olan Mihalıççık ilçesi Yunusemre yolunda genişletme ve yenileme çalışmaları başlatıldığı açıklandı.

31 Mart Yerel Seçimi öncesi 2 Mart 2024 tarihinde Mihalıççıklı hemşehrileriyle bir araya gelen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Mihalıççıklı vatandaşlara, geçtiğimiz yıl Frig Vadisi yolunu tamamladıklarını, bu yıl da Yunusemre Mahallesi’ndeki yolda genişletme ve yenileme çalışmalarının tamamlanacağı sözünü vermişti. Ayşe Ünlüce, yol genişletme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu müjdesini verdi. 

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin, Yunusemre Mahallesi’nde bulunan büyük Türk düşünürü, mutasavvıf ve şair Yunus Emre’nin mezar ve külliyesine giden yolda hummalı çalışmalara aralıksız bir şekilde devam ettikleri ifade edildi. 

Ekipler, toplamda 30 kilometrelik yolun ilk 14 kilometresinde yol genişliğini 7 metreye çıkarırken, geriye kalan kısımda da altyapı çalışmalarının ve zemin iyileştirmelerinin devam edeceğini belirttiler. Beylikova ilçe merkezini ve Emircik, Yeniyurt, Yalınlı, Adahisar ile Yunusemre mahallelerini de birbirine bağlayan yolun geri kalan kısmında altyapı çalışmalarının ardından asfalt kaplama çalışmaları gerçekleştirilecek.  

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye teşekkür eden Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, “Bu yol Türk toplumunun ve Anadolu insanının en büyük değeri olan Yunus Emre’nin mezarına ve külliyesine giden yol. Büyükşehir Belediyemiz yol çalışmasını tamamlamak üzere, yakında da üst çalışmasını gerçekleştirecekler. Bu çalışmalar ilçemiz adına çok değerli.” dedi. Belen Mahalle Muhtarı Yaşar Gökbaş, “Yapılan çalışmalarla yolumuz daha modern ve daha kullanılabilir hale geldi. Yolumuz çok geniş ve araçların rahatlıkla kullanabileceği bir yol oldu.” diye konuştu. Yolun yenilenmesiyle mahallelerin değer kazanacağını söyleyen Yunusemre Mahalle Muhtarı Ali Acar, “Çalışmalarıyla mahallemize değer veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce’ye ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@