ESKİ'den 'koku' açıklaması

ESKİ Genel Müdürlüğü, Eskişehir'de bazı mahallelerde çeşmelerdeki sudan gelen koku şikayetleri ile ilgili açıklama yaptı.

HAYAT 12.09.2024, 16:01 12.09.2024, 16:05
ESKİ'den 'koku' açıklaması

Eskişehir'de ESKİ Genel Müdürlüğü, Eskişehir'de bazı mahallelerde çeşmelerdeki sudan gelen koku şikayetleri ile ilgili açıklama yaptı. 

"Hava sıcaklıkları nedeniyle Porsuk Baraj Gölü'nde alglerin aşırı çoğalması geçici kokuya neden oldu, su numuneleri takip ediliyor, çeşmeden akan suyun kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur"

ESKİ'den yapılan açıklamada, "Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Porsuk Baraj Gölü üzerinde alglerin aşırı çoğaldığı gözlemlenmiştir. Tarımsal sulama için baraj kapaklarının açılmasıyla suyun daha hızlı gelerek havalanma süresinin kısalması geçici kokuya sebep olmuştur. Aktif karbon uygulaması arttırılarak koku giderimi çalışması yapılmaktadır. Akredite laboratuvarımızda şehrin her noktasından alınan su numunelerinin analizi yapılarak takip edilmektedir. En kısa sürede koku maruziyeti giderilmiş olacaktır. Çeşmeden akan suyun kullanılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır" denildi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@