Eskişehir'de sahibinin kötü davrandığı köpeği polisler kurtardı... Pamuk'un artık yeni bir sahibi var

Eskişehir'de köpeğine kötü muamele ettiği tespit edilen bir kişi gözaltına alındı ve hakkında adli işlem başlatıldı. Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’nde koruma altına alınan köpek yeniden sahiplendirildi ve yeni yuvasına kavuştu.

HAYAT 01.08.2024, 17:43 01.08.2024, 17:59
Eskişehir'de sahibinin kötü davrandığı köpeği polisler kurtardı... Pamuk'un artık yeni bir sahibi var

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde sahibinin kötü muamelesine maruz kalan köpeğin sahibi hakkında yasal işlem başlatılmıştı. Koruma altına alınan köpeğin yeniden sahiplendirildiği açıklandı. 

Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’nde misafir edilen, şiddete uğrayan köpek yeni yuvasına kavuştu. Pamuk’a Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığında görevli Zabıt Katibi Özge Canbul evini açtı.

Tepebaşı Belediyesi veterinerleri tarafından sağlık kontrolünden geçirilen köpeği, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığında görevli Zabıt Katibi Özge Canbul sahiplenmek isteyerek başvuruda bulundu. Doğal Yaşam Merkezi’nde Sahiplendirme işlemleri tamamlanan köpeğe Pamuk ismini veren Canbul ile Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da bir araya gelerek kendisini örnek davranışından dolayı tebrik etti.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri de şiddetin her türlüsünü kınadıklarını belirterek, duyarlı davranışından ötürü Özge Canbul’a teşekkür etti.

Zabıt katibi Özge Canbul sahiplendi

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Şirintepe Mahallesi Taşdelen Sokak'ta sahibi Y.K. (28) tarafından kötü muamelede bulunulmasının ardından polis ekiplerince barınağa teslim edilen köpek, sahiplenmek isteyen cumhuriyet başsavcılığında görevli zabıt katibi Özge Canbul'a verildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Canbul'u örnek davranışından dolayı tebrik etti.

Pamuk ismini verdiler

Hayvanların haklarının korunması ve uğradıkları şiddetten kurtarılması için tüm imkanları kullanıldıklarını belirten Yeldan, "Zabıt katibimizin bu davranışı bizleri duygulandırdı. Bu davranışın herkese örnek olmasını istiyoruz. Köpeğimize 'Pamuk' ismini verdik." açıklamasını yaptı.

Köpeği sahiplenen Özge Canbul ise Pamuk'un bugüne kadar yaşadıklarını unutturmak istediğini kaydederek, "Bundan sonrasında yavrumuza güzel bir hayat sunacağız. Bu süreçte desteğini bize esirgemeyen Başsavcımıza duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Eski sahibi savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve hakimlikçe serbest bırakılan Y.K'nin, savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındığı öğrenildi.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@