Eskişehirli akademisyen Prof. Dr. Levend Kılıç hayatını kaybetti

Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği’nin kurucu başkanı, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi eski öğretim üyelerinden, emekli akademisyen Prof. Dr. Levend Kılıç hayatını kaybetti.

HAYAT 15.09.2024, 17:09
Eskişehirli akademisyen Prof. Dr. Levend Kılıç hayatını kaybetti

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği’nin kurucu başkanı, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi eski öğretim üyelerinden, emekli akademisyen Prof. Dr. Levend Kılıç'ın vefat ettiği öğrenildi. 

Prof. Dr. Levend Kılıç fotoğraf sanatı ile ilgili çalışmalarının yanı sıra, Eskişehir tarihi ve fotoğrafları üzerine çalışmaları ve kitapları ile de tanınıyordu. 

Levend Kılıç kimdir? 

1953 yılında Eskişehir’de doğdu. 1976 yılında Ankara Üniversitesi SBF Basın ve Yayın Yüksekokulu’nu bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi’nde; Fotoğraf, Medya Estetiği ve Uzaktan Eğitim konularında uygulamalı ve akademik çalışmalarını sürdürdü; 1985’te doktorasını tamamladı. 1988’de doçent ve 1993’te profesör oldu. 

Akademi alanıyla ilgili yayınlanmış eserleri şunlardır: Görüntü Estetiği, Video Sanatı: Eleştirel Bir Bakış, Fotoğrafa Başlarken, Fotoğraf ve Sinemanın Toplumsal Tarihi, Fotoğraf Kültürü, Fotoğraf ve Sayısal Görüntü Terimleri Sözlüğü. 

Bunların dışında; Anılarda Eskişehir, Eskişehir Kent Kitabı, Heykellerle Yaşayan Üniversite, Meslekte Kırk Yıllıklar: Eskişehir’in Esnaf ve Zanaatkârları Levend Kılıç’ın kent tarihi konusunda yapıtları bulunmaktadır. 

Kılıç, Anadolu Üniversitesi, İletişim Bilimleri Fakültesi’nde Görüntü Estetiği, Optik Bakış, Video Sanatı konularında lisans ve lisansüstü dersler verdi. Levend Kılıç, 1993 yılında Anadolu Üniversitesinden bir gönüllü etkinliği olarak başlayan Eğitim Gönülleri hareketi içinde yer aldı. Daha sonra TEGV’in kuruluşuyla birlikte Vakfın çeşitli projelerini yönetti ve 1999-2004 yılları arasında Yönetim Kurulu üyeliği yaptı, TEGV’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mütevelli Heyeti üyesiliği görevlerinde bulundu. Ayrıca Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneğinin kurucularından ve Onursal Başkanıdır. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@