ESOGÜ Rektörü Prof.Dr. Kamil Çolak: Hastanemize İstanbul'dan da hastalar geliyor
Eskişehir internet medyası temsilcileri Midas Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kutlu, Mavi Radyo İmtiyaz Sahibi Seydi Yıldız ve esgazete.com İmtiyaz Sahibi Mustafa Yıldırım, ESOGÜ Rektörü Prof.Dr. Kamil Çolak'ı ziyaret etti.
Eskişehir internet medyası temsilcileri Midas Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kutlu, Mavi Radyo İmtiyaz Sahibi Seydi Yıldız ve esgazete.com İmtiyaz Sahibi Mustafa Yıldırım, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil Çolak'ı ziyaret etti, yeni görevinde başarılar diledi. Ziyarette ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kürşat Bora Çarman ve ESOGÜ Kurumsal İletişim Merkezi Müdürü ve Rektör Danışmanı Doç.Dr. Oytun Meçik de bulundu.
Ziyarette gerçekleşen sohbette ESOGÜ'de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren ve soruları da yanıtlayan Rektör Prof.Dr. Kamil Çolak, Prof.Dr. Kemal Şenocak'tan aldıkları bayrağı daha da yükseklere taşımak için çalışmalara başladıklarını ifade etti.
"Eskişehir için kolaylık ve avantaj"
Prof.Dr. Kamil Çolak, "Anadolu Üniversitesi'nin eski Rektörü sayın Prof.Dr. Naci Gündoğan da YÖK üyesiydi ve Prof.Dr. Kemal Şenocak'ın da YÖK Üyeliğine atanmasıyla Eskişehir'den iki isim YÖK üyeleri arasında yer aldı. Bu hem Eskişehir'deki üniversitelere kolaylık sağlıyor, hem de avantajlar getiriyor" dedi.
"Büyük bir ilçe gibiyiz, artık en çok öğrenci bizde"
Üniversiteler için en önemli şeylerden birinin akademik başarı olduğunu ifade eden Prof.Dr. Kamil Çolak, "30 bin öğrencisi, 1700'e yakın öğretim üyesi, 4 bine yakın idari personeli ile birlikte büyük bir ilçe gibiyiz. Anadolu Üniversitesi'nden Eskişehir Teknik Üniversitesi de doğduğu için artık Eskişehir'de en çok örgün öğrencisi olan üniversite biziz" diye konuştu.
"Yeni bölümlerimiz açılıyor... Yazılım Mühendisliği bölümü için de çalışıyoruz"
Prof. Dr. Kamil Çolak, ESOGÜ'deki alanları yeni açılan bölümlerle daha da genişlettiklerini ve çağın gelişmelerine uygun bölümleri üniversiteye kazandırmak istediklerini ifade ederek, "Uçak Mühendisliği bölümümüz açıldı. Şimdi de Yazılım Mühendisliği bölümünün açılması için çalışmalarımız devam ediyor. Uçak Mühendisliği bölümünde her sınıfta 60 öğrencimiz var. Yazılım Mühendisliği bölümünü de çok önemsiyoruz. Türkiye'nin de ihtiyacı olan önemli bir alan ve önemli projelerde yer alacak öğrencileri yetiştireceğiz" dedi.
"Ödül bizi çok gururlandırdı... Hocalarımızın başarıları bizim için büyük mutluluk"
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi heyeti olarak geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne de katıldıklarını hatırlatan Prof.Dr. Kamil Çolak, "Törende ESOGÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hilal Demir Kıvrak ve danışmanlığını yaptığı öğrencisi Dr. Berdan Ulaş’a “Yılın Doktora Tezi” ödülü takdim edildi. Osmangazi Üniversitesi'nin cübbesinin o törende görülmesi ve alınan ödül bizi çok gururlandırırdı. Birçok hocamız projeler üretiyor, önemli projelerde yer alıyor. Bundan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz" dedi.
"Önemli olan öğrencilerin Eskişehir'e gelmesi"
Eskişehir'deki üniversiteler olarak, üç rektör bir araya geldiklerini ve öğrencileri Eskişehir'e davet ettiklerini hatırlatan Prof.Dr. Kamil Çolak, "Öğrencilerin hangi üniversiteyi tercih edeceğinin bir önemi yok. Önemli olan Eskişehir'e gelmeleri. Eskişehir çok güzel ve yaşanılası bir şehir" dedi.
"Hastanemize gelen hastaların yüzde 22'si şehir dışından... İstanbul'dan bile hastalar bize geliyor"
Prof.Dr. Kamil Çolak, "Elbette büyük kurumlarda mutlaka çeşitli sıkıntılar olabilir. Ama biz sıkıntıları en aza indirmek ve halkla iç içe olmak istiyoruz, bu yönde de çalışmalarımızı yürütüyoruz" diye ekledi.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin çok büyük bir hastane olduğunu ifade eden Prof.Dr. Kamil Çolak, "Zaman zaman hem hastaların gerginliğinden, hem de çalışanların gerginliğinden çeşitli sorunlar yaşanabilir. Bu her kurumda olur. Ama bizlerin verilen hizmetlere odaklanmamız gerekli. Hastanemize gelen hastaların yüzde 22'sinin şehir dışından geldiğini biliyoruz. Bu bizi mutlu etmekle birlikte hastanedeki iş yükünü de artıran bir durum. Hatta geçenlerde fark ettiğimiz bir kayıtta, bir vatandaşımızın İstanbul'dan randevu alarak hastanemize geldiğini gördük. İstanbul'dan bile hastalarımız olması bizi mutlu ediyor" diye konuştu.
ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kürşat Bora Çarman da, "Pendik'ten Çapa Hastanesi'ne randevu alıp gitmektense, hızlı trenle Eskişehir'e gelip muayene olmak, bir de hatta Eskişehir'i gezip İstanbul'a dönmek daha kolay hale geldi" diye ekledi.
"MR randevu süreleri kısalacak... Vatandaşlarımızdan da anlayış ve destek bekliyoruz"
Prof.Dr. Kamil Çolak ayrıca, ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin özerk bir hastane olduğunu, Sağlık Bakanlığı hastanesi olmadığını ifade ederek, "Bu yüzden de zaman zaman yeni teknolojik cihazları almak konusunda sorunlar yaşanabiliyor. En çok şikayetlerden biri MR randevu süreleri konusunda biliyorum. Geçmiş dönemde MR cihazı ile ilgili bir ihale süreci yaşanmıştı. Cihaz geldi, ancak bizim dışımızda kaynaklanan bir şikayetle ihale iptal oldu. Önümüzdeki yılın ilk yarısında yeniden ihale süreci olacak. Bürokratik işlemler doğal olarak uzun sürüyor. 2023'ün ikinci yarısında yeni MR cihazı gelmiş olacak ve o zaman MR için verdiğimiz randevu süreleri yüzde 50 oranında kısalacak. Buna benzer eksiklikleri ve sorunları gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Çok büyük bir hastanemiz var, hasta sayımız çok fazla ve 24 saat faal bir hastane. Vatandaşlarımızdan bu konuda anlayış ve destek bekliyoruz. Bizler ve hastanemizin tüm çalışanları da ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar" dedi.