İnönü Belediyesi'nden önemli adım... "Sel riskine kalıcı çözüm olacak"

İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, Dutluca Mahallesi'nde yağışlar sonrasında yaşanan sel olaylarının önüne kalıcı olarak geçmek için çalışma başlattıklarını açıkladı.

HAYAT 26.07.2024, 15:15 26.07.2024, 15:21
İnönü Belediyesi'nden önemli adım... "Sel riskine kalıcı çözüm olacak"

Eskişehir İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Dutluca Mahallesi ziyareti sırasında mahalle sakinlerinden gelen talepler üzerine harekete geçti. Mahalledeki yağışlar sonrasında meydana gelen sel felaketi sorununu çözmek için kapsamlı bir çalışma başlatıldığı açıklandı. 



 

Başlatılan çalışma kapsamında, uzun süre çalı, ağaç ve çamur birikintileri ile tıkanan kanalların temizlenmeye başlandığı, bu temizlik çalışmaları ile yağış anında mahalle içerisinde biriken suyun tahliyesinin sağlanacağı ve böylece sel ve taşkın olaylarının önüne geçileceği ifade edildi. Alınan önlemlerle mahalledeki bu sıkıntıya kalıcı çözüm sağlanacağı belirtildi. 

İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, yaptığı açıklamada, "Hemşerilerimizin yıllardır biriken sorunlarını gidermeye devam ediyoruz" dedi, belediye olarak vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Serhat Hamamcı, bölgede benzer sorunları tespit etmek ve çözüm üretmek amacıyla çalışmalara devam edeceklerini, gerçekleştirilen projelerle mahalle sakinlerinin günlük yaşamını kolaylaştırmayı ve daha güvenli bir çevre sunmayı hedeflediklerini ifade etti. 

Sel felaketlerinin yol açtığı maddi ve manevi kayıpların önüne geçmek amacıyla yapılan çalışmanın, ilerleyen dönemde diğer mahallelerde de uygulanarak genişletilmesinin amaçlandığını söyleyen Serhat Hamacı, halkın ihtiyaç ve taleplerini dikkate alarak, sorunları yerinde tespit edip çözüm üretmeye devam edeceklerini ifade etti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@