Sivrihisar gökyüzü şölenine hazırlanıyor... SHG AirShow Eskişehir'i uçuracak!

Gelenekselleşen Sivrihisar Havacılık Gösterileri - SHG AirShow 2024, dünyanın ünlü pilotları ve efsane uçaklarının katılımı ile 21-22 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. Etkinliklere ve gösterilere katılımın ücretsiz olduğu açıklandı. 

HAYAT 15.09.2024, 17:35 15.09.2024, 17:49
Sivrihisar gökyüzü şölenine hazırlanıyor... SHG AirShow Eskişehir'i uçuracak!

Gelenekselleşen Sivrihisar Havacılık Gösterileri - SHG AirShow 2024, dünyanın ünlü pilotları ve efsane uçaklarının katılımı ile 21-22 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. 

Sivrihisar Havacılık Gösterileri bu yıl da havacılık kenti Eskişehir'de gökyüzünü şenlendirecek, bir gökyüzü şöleni yaşatacak. 

SHG AirShow 2024 katılımcıları şöyle açıklandı:

AIFA AEROPRAKT
A.İ.F.A (ALÇAK İRTİFA FAALİYETLERİ AKADEMİSİ) Ultra light kategorisinde uzun yıllar pilotluk ve uçuş öğretmeni olarak görev yapan kaptan pilotların tüm gökyüzü tutkularını, tecrübelerini ve bilgi birikimlerini ortaya koyarak oluşturduğu tüm gökyüzü tutkunlarını gökyüzü ile buluşturmayı hedefleyen 7’den 70’e isteyen herkese uçmayı öğreten bir uçuş okuludur.

AIR ACADEMY IRELAND
Air Academy Ireland ekibi havacılığa tutkulu olan İrlanda merkezli bir havacılık okulu. 

Fevzi AK
Gordiyon Havacılık Genel Müdürü Eğitmen Pilot Fevzi AK BRM Aero Bristell Gösterisi ile SHG Airshow 2024'te!

AMUK
Ankara Model Uçak Kulübü heyecanlı model uçak gösterileri ile SHG AIRSHOW 2024'te!

ANTONOV AN-2
M.S.Ö. Havacılık Müzesi envanterindeki 1957 model Antonov AN-2 dünya çapında birçok askeri ve sivil kullanıcı tarafından kullanıldı. Dünyanın en büyük çift kanatlı uçağı olan Annie / Annushka SHG Airshow'da!

AVIAT HUSKY A1B
Pist dışındaki arazilere ve kısa mesafelere rahatlıkla iniş-kalkış yapabilme özelliğine sahip olan Husky, seyircilere keyifli anlar yaşatmaya devam ediyor.

BELL UH-1H (Huey)
"Vietnam Gazisi" UH-1H ön kısmında, hizmet verdiği vurucu tim ile özleşen sarı renkli büyük bir “ARI” figürü taşımaktadır. Dünyanın en ünlü helikopterlerinden biri olan Huey SHG Airshow'da!

Semin ÖZTÜRK ŞENER
Türkiye’nin ilk profesyonel kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener Muhteşem Akrobasi Gösterisi ile SHG Airshow 2024'de nefeslerinizi kesecek!

YENİ MENEKŞE
"Efsanevi Mor Menekşe" Mak Teknik'in özverili çalışmaları sonrası "Yeni Menekşe" adını aldı ve Semin Öztürk Şener ile göklerde yeni serüvenlerine devam ediyor.

BOEING STEARMAN A75N1
Türkiye’nin uçar durumdaki en yaşlı çift kanatlı tayyareleri olan 1940 ve 1943 Boeing Stearman A75N1, seyircileri adeta zaman makinesinde bir yolculuğa çıkaracak.

SUPERMARINE SPITFIRE MK.IX
22.777 adet üretilen ve bugün "uçar vaziyette" sadece 30 adet kalan Spitfire uçaklarından Mk.9 TE517 tam 70 yıl sonra ülkemiz semaları ile SHG Airshow 2024'te Şanlı Hava Kuvvetleri'mizin "Kare Fors" amblemi ile donatılmış şekilde buluşuyor.

BURSA HAVACILIK SPOR KULÜBÜ
2000 yılından bu yana Bursa Yunuseli Havaalanında faaliyet gösteren sabit veya döner kanatlı, insanlı veya insansız hava araçlarının tümüyle ilgili amatör sportif faaliyet gösteren ve havacılığın sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması amaçlayan Bursa Havacılık Spor Kulübü SHG Airshow 2024'te!

Oğuzhan CABIOĞLU
2009 yılından beri ER-AH uçuş okulunda uçuş eğitmeni ve akrobasi pilotu olan, 12 farklı uçak deneyimine sahip aynı zamanda Türkiye’nin en genç ilaçlama pilotu OĞUZHAN CABIOĞLU SHG Airshow 2024’te EXTRA 300L Akrobasi uçağı ile sizlerle buluşacak.

CESSNA 195 A BUSINESSLINER
M.S.Ö. Havacılık Müzesinin koleksiyonundan 1950 model Cessna 195 A Businessliner güzelliği ile SHG Airshow'da sizleri büyüleyecek.

DE HAVILLAND DH.82 TIGER MOTH
9 dalda Oscar ödülü alan “The English Patient” (İngiliz Hasta) filminde yer alan T7471 seri no'lu Tiger Moth SHG Airshow'da sizlerle!

DELİANLILAR
Türkiye'nin en yaşlı aktif paraşütcü ekibi Delianlılar (Delikanlılar Havacılık Spor Kulübü) SHG Airshow 2024'te sizlerle!

Bernhard DIEHL
Alman akrobasi takımı üyesi ve Boeing 747 Pilotu Bernhard DIEHL 8000'i aşkın uçuş saati tecrübesi ile SHG Airshow 2024'de sizlere Cessna 195 ve Boeing Stearman ile zaman yolculuğu yaşatacak.

DOUGLAS DC-3 “TURKISH DELIGHT”
M.S.Ö. Havacılık Müzesinin Türk havacılığına kazandırdığı 1940 Model DC-3 "Turkish Delight", 2017 yılında tam bir dünya turunu başarıyla tamamladı ve "dünyayı dolaşan en yaşlı uçak" ünvanını aldı.

ELA AVIATION
Dünya'daki en çok yönlü hava araçlarından biri olan ELA 10-Eclipse gyroplane SHG Airshow 2024'te Francis Giménez ile seyircilerin karşısına çıkıyor.

Andy GOODALL
Pilot ve paraşüt eğitmeni olan Andy GOODALL T-6G Texan “Happy Hour” ve Tiger Moth ile seyircilere SHG Airshow 2024’de mutlu saatler yaşatacak!

Gordiyon Havacılık Uçuş Okulu
2013 yılında Ankara'da kurulmuş Gordiyon Havacılık Uçuş Okulu, Ultralight, Gyroplane ve Microlight dallarında deneyimli kadrosu ile eğitim vermekte ve Bristell firmasının Türkiye temsilcisidir.

HAVAK
1994 yılında kurulan HAVAK – Türk Sivil Havacılığını Geliştirme Vakfı, Uçuş Okulu ile birlikte SHG Airshow 2024'te!

HAVACI KADINLAR DERNEĞİ
Derneğimizin asli vazifesi "Türk Kadını'nın" havacılık kültürünü arttırmaktır. Havacılığa merak duyan bütün kadınlarımıza yardımcı olmak ve kadın uçucu sayısını mümkün olduğu kadar fazlalaştırmak amacıyla dernek tüzüğümüzü hazırladık. Bu yolda cinsiyet ayırımı olmaksızın derneğimizin kapısı herkese açıktır.

Sanna HEDIN
2013 yılından beri profesyonel akrobasi pilotu olarak uçan İsveçli Sanna HEDIN, Nordik şampiyonalarında yer aldı. Türkiye'de ilk kez SHG Airshow'da gösteri yapacak mühendis pilot, kendi modifiye ettiği Extra 300 uçağı ile seyircilere muhteşem anlar yaşatacak!

Şadi KESKİN
Pilot ve İnşaat Mühendisi Şadi KESKİN Cessna 172 paraşüt uçuşu ile SHG Airshow 2024'te!

Martin LOVELL
SHG Airshow gösterilerinin çok sevilen helikopter pilotu ve teknisyen Martin LOVELL UH-1H uçuşu ile SHG Airshow 2024'de!

MACH AVIATION
1989 yılından bu yana sivil ve genel havacılık sektöründe hizmet veren Mach Havacılık SHG Airshow'da

Mark MURPHY
P51 ve T-6 eğitimlerine uzmanlaşan eğitmen pilot Mark Murphy'nin ATP, A&P, çoklu motor ve helikopter lisansları mevcut. "Never Miss", "Betty Kane" gibi meşhur P51'ler ile uçan Mark, SHG Airshow 2024'te "Ferocious Frankie", Boeing Stearman ve Aviat Husky ile seyircilere muhteşem anlar yaşatacak.

MASTER TÜRK
21 Century, Coldwell Banker, ERA, muzayede.com ve premier markalarının sahibi MASTER TÜRK SHG Airshow 2024'te!

NORTH AMERICAN MUSTANG P-51 D
Ülkemize M.S.Ö. Hava ve Uzay Müzesi tarafından kazandırılan Ferocious Frankie Türkiye'deki ilk ve tek North American P-51 Mustang olma özelliğiyle SHG Airshow 2024'de!

NORTH AMERICAN T-6G TEXAN
M.S.Ö. Hava ve Uzay Müzesi’nin kazandırdığı Türkiye’nin ilk sivil T-6G Harvard uçağı SHG Airshow 2024’de mükemmel bir gösteri için huzurlarınızda olacak.

NORTH AMERICAN T-28B TROJAN
"Tricycle İniş Takımına" sahip ilk ABD eğitim uçağı olan Trojan, savaş uçağı olarak da kullanılmış olup, SHG Airshow'da seyircileri büyüleyecek.

Oben OĞULTARHAN
Tecrübeli öğretmen pilot, ferry pilotu ve HAVAK Yönetim Kurulu Başkanı Oben Oğultarhan SHG Airshow 2024'te!

Irmak POÇAR
Havayollarında Kaptan Pilot olarak mesleği devam ettiren Irmak POÇAR SHG Airshow 2024'de DC-3 "Turkish Delight" ile sizlerle buluşuyor!

Bob POOLER
Bugüne kadar düzenlenen tüm Sivrihisar Hava Gösterileri'ne aksatmadan katılan, En Kıdemli Pilotumuz Bob Pooler, bu sene SHG Airshow 2024'te Husky ile Jübile Uçuşunu yapacak!

Gabriel Orlando RIESER
Uçuş Eğitmeni de olan Gabriel RIESER, Antonov AN-2 ve T-28'deki gösterileri ile seyircileri tarihte bir yolculuğa çıkaracak.

TÜRK HAVA KURUMU
Türk Hava Kurumu Microlight, Mosquito Motorlu Yelkenkanat ve model uçak gösterileri ile SHG Airshow 2024'te!

Oğuzhan YARARCAN
Akrobasi ve havayolu pilotu Kaptan Oğuzhan Yararcan, SHG Airshow 2024'de usta pilotajıyla DC-3 "Turkish Delight" ile seyircilere tatlı anlar yaşatacak!

Edward YARD
İngiliz akrobasi şampiyonu ve B777 pilotu Edward Yard, İngiltere'den SHM'ye geldiği Spitfire Mk.9 ile bu sefer SHG Airshow seyircilerini büyüleyecek.

YAKUT HAVACILIK
Yakut Havacılık genel havacılık tanıtım ve satış tırı; ülke genelinde gerçekleştirilmekte olan hava gösterilerinde, sempozyum, toplantı, konferans vb. etkinliklerde tanıtım ve satış faaliyetleri yürütmektedir.

M.S.Ö. HAVACILIK MÜZESİ DÜKKAN
M.S.Ö. Havacılık Müzesi'nin tarihi uçaklarıyla doğrudan ilgili eşsiz kıyafet ve aksesuarları ile SHG Airshow 2024'de!

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@