Festival için Sivrihisar'a geldiler!

Sivrihisar Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali'nde gösteriler sunacak yabancı ülkelerin dans grupları Sivrihisar'da coşkuyla karşılandı.

KÜLTÜR-SANAT 03.07.2024, 14:52 03.07.2024, 15:00
Festival için Sivrihisar'a geldiler!

Sivrihisar, Eskişehir'in kültür ve sanat sahnesine renk katan Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl da büyük bir coşkuyla başlıyor.

5 ülkeden dans grupları Sivrihisar'a geldi

Festival kapsamında Sivrihisar'a gelen Ukrayna, Kosova, KKTC, Meksika ve Bulgaristan'dan gelen 5 ayrı yabancı dans grubu, Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci'yi makamında ziyaret ederek festival için hazırladıkları gösterilere dair heyecanlarını paylaştılar. 

Her biri kendi kültürlerinden izler taşıyan dans ekipleri, Habil Dökmeci'ye yöresel hediyelerini takdim ettiler. Ziyaret sırasında Habil Dökmeci, konuklarına ilçede ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Sizleri medeniyetler diyarı, turizmin başkenti olan Sivrihisar'ımızda ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Festival boyunca şehrimizi danslarıyla renklendireceğiniz için şimdiden teşekkür ederim" dedi.  Habil Dökmeci katılımcılara Sivrihisar’ın simgesi olan Nasreddin Hoca şiltleri dans gruplarına hediye etti. 

Çok sayıda konser ve etkinliği gerçekleşeceği festival 5-6-7 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. 

Festivalde birçok ünlü sanatçı da konserlerle sahne alacak. Detaylar için bu linke tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@