Eskişehir'deki okullarda sınıfların çehresi değişiyor!

Eskişehir'deki çok sayıda okulda "yenilikçi sınıf" ve yeni bilişim teknolojileri laboratuvarı kurma çalışmaları devam ediyor.

EĞİTİM 02.08.2024, 22:55 02.08.2024, 23:02
Eskişehir'deki okullarda sınıfların çehresi değişiyor!

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Eskişehir'de "Yenilikçi Sınıf" kurma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 

Aktif öğrenme ve dijital teknoloji araçlarının entegre edildiği, yenilikçi öğrenme ortamları oluşturulması amacıyla Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında ortaokul ve lise kademelerinde yeni Bilişim Teknolojileri Laboratuvarı'nın kurulması ve yenilenmesi, teknolojik ekipmanlarla zenginleştirilmiş esnek ve modüler tasarımda oluşturulacak yenilikçi sınıfların kurulması çalışmalarının Eskişehir'de de hızla sürdüğü ifade edildi. 

Eskişehir'de 8 okulda "yenilikçi sınıf", 11 okulda yeni bilişim teknolojileri laboratuvarı kuruluyor

Eskişehir'de 11 okulda yeni bilişim teknolojileri laboratuvarı kurulurken, 25 okulda donanım yenileme çalışması yapıldığı belirtildi.  8 okulda ise yenilikçi sınıf kurma çalışmaları devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın'ın bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmaları yerinde incelediği ve öğrencilerin eğitim ve yeteneklerine odaklanarak hazırlanan sınıf ve atölyelere ilişkin son çalışmalar hakkında bilgi aldığı ifade edildi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@