Ayşe Ünlüce hasada katıldı... "Bu destekten 1551 çiftçimiz faydalanacak"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Uludere Mahallesi’nde gerçekleştirilen Hasat Desteği Projesi kapsamındaki hasat çalışmalarına katılarak biçerdöverle buğday hasadı yaptı.  

EKONOMİ 30.07.2024, 19:41 30.07.2024, 19:44
Ayşe Ünlüce hasada katıldı... "Bu destekten 1551 çiftçimiz faydalanacak"

Hasat Desteği Projesi kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Uludere Mahallesi’nde gerçekleştirilen hasat çalışmalarına katılarak biçerdöverle buğday hasadı yaptı.  

Kırsal kalkınmayı geliştirmek ve tarımsal faaliyetleri desteklemek için çalışmalarını sürdüren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tüm Biçerdöverciler ve Hasat Makinecileri Federasyonu ile iş birliği protokolü imzalayarak sürdürdüğü Hasat Desteği Projesi ile çiftçiye destek olmaya devam ediyor. 

Proje kapsamında Tepebaşı ilçesi Uludere Mahallesi’nde buğday hasadı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, çiftçilerle bir araya gelerek hasat çalışmasına katıldı. 

Hasat çalışmasına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Senem Ekinci, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri Hasan Ünal ve İnci Şentuna, Tüm Biçerdöverciler ve Hasat Makinecileri Federasyonu (TÜBİFED) Başkanı Ahmet Saltık, Tepebaşı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Ekersoy, İç Anadolu bölgesi Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı ve Uluönder Mahalle Muhtarı Hasan Güler, Uludere Mahalle Muhtarı Mesut Kırcı, üreticiler ve çok sayıda vatandaş da eşlik etti.  

TÜBİFED Başkanı Ahmet Saltık, “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce’ye teşekkür ederiz. Üreticiler olarak böyle zor günlerimizde bizlere destek oluyor. Bu hasat sayesinde dane kaybımız çok az oluyor. Üreticilerimizin yüzü gülüyor.” dedi. 

Ayşe Ünlüce, biçerdöver makinesinin başına geçerek hasat çalışması gerçekleştirdi. Hasadın üreticilere hayırlı uğurlu olmasını dileyen Başkan Ünlüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak uzun yıllardır kırsalda, tarım ve hayvancılık yapan çiftçimize sağladığımız destekleri kesintisiz sürdürüyoruz. Bu kapsamda küçük çiftçiye nefes olan Hasat Desteği Projemizden 2024 yılı hasat döneminde 133’ü kadın 1551 çiftçimiz faydalanacak.  Bugün de 145 dekarlık alanda yapılacak hasat için 6 çiftçimizin başvurusu üzerine Uludere’deyiz. Uludere ile birlikte Tepebaşı bölgesinde şartları tutan 58 çiftçinin toplam 1304 dekarlık tarlasında hasat yapacağız. Eskişehir genelinde ise 35 bin 285 dekarlık alandaki hasatla çiftçimize güç vereceğiz. Desteğimizin toplam maliyeti ise 5 milyon 398 bin TL.” dedi. 

Büyükşehir Belediyesi’nin üreticiye her zaman destek olacağını söyleyen Başkan Ünlüce, “Tohum, gübre, mazot, işçilik ve hasat gibi maliyetlerdeki önlenemez artış nedeniyle çiftçinin yaşadığı derin sıkıntıyı çok yakından biliyoruz. İşte bu destek, çiftçimizin üzerindeki yükü bir nebze olsun azaltacaktır. Her zaman üretimin yanında durduk, durmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle bol, bereketli, güzel bir hasat dönemi olmasını diliyor; İmkânlarımız ölçüsünde her zaman çiftçimize destek olmaya devam edeceğimizi bilmenizi istiyorum.” diye konuştu. 
   

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@