E-turquality ETO’da tanıtıldı

Eskişehir Ticaret Odası, yazılım ve bilgi teknolojileri alanında faaliyet gösteren firmalara destek olmak amacıyla gerçekleştirdiği faaliyetlere bir yenisini daha ekledi.

EKONOMİ 01.07.2022, 16:32 01.07.2022, 16:42
E-turquality ETO’da tanıtıldı

Eskişehir Ticaret Odası ve Ticaret Bakanlığı’nın işbirliğinde düzenlenen toplantıda, Eskişehir’de bilişim, yazılım ve bilgi teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren firmalara E-Turquality (Bilişimin Yıldızları) ve programı kapsamında devlet tarafından verilen bilişim sektörü ihracat destekleri anlatıldı. 

E-Turquality (Bilişimin Yıldızları) programı Eskişehir Ticaret Odası’nda tanıtıldı. Ticaret Bakanlığı tarafından ülkemizin bilişim sektörü ihracatının arttırılması amacıyla hazırlanan E-Turquality (Bilişimin Yıldızları) programının tanıtım toplantısı sektördeki firmaların katılımıyla ETO’da gerçekleşti. Toplantının öncesinde açılış konuşması yapan ETO Başkanı Metin Güler, Turquality Programı’nın Eskişehir’in markası Sarar’ın dünyaya açılmasına katkı sağladığını belirterek, E-Turquality programının da bilişim sektöründeki firmalara çok yönlü teşvik ve destek sağladığını kaydetti. Eskişehir bilişim ve yazılım sektöründeki markalarının küresel ölçeğe ulaşabilmesi için çaba gösterdiklerini kaydeden Güler, ETO üyelerinin de bu desteklerden yararlanması için çalıştıklarını söyledi. Bilişim ve yazılım sektörünün katma değerinin çok yüksek olduğunu belirten ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in bu alanda da adını duyurabilecek potansiyele sahip olduğunu dile getirdi. 

Yeni bacasız sanayi:  Bilgi ve iletişim teknolojileri 

Toplantıda konuşan Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Çiğdem Şamiloğlu Erkoç, E-Turquality programının kısa bir süre önce başladığını belirterek, program mevzuatın iş dünyasının istekleri ve beklentileri doğrultusunda hazırlandığını söyledi. Ticaret Bakanlığı’nın öncelikli amacının ihracatı artırmak olduğunu ve katma değeri yüksek olan ürünlerin ihracatına da çok önem verdiğini belirten Erkoç, bilgi ve iletişim teknolojileri ihracatına da bu amaç doğrultusunda destek olduklarını ifade etti. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin yeni bacasız sanayi olarak nitelendirildiğini belirten Erkoç, Türkiye’nin 2.5 milyar dolar olan bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki ihracatını geliştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. 

Firmalara E-Turquality destekleri anlatıldı

Ticaret Uzmanı Özgür Özenci toplantıda E-Turquality (Bilişimin Yıldızları) Programı kapsamında verilen destekler hakkında sunum yaptı. E-Turquality (Bilişimin Yıldızları) Programı kapsamında,   yazılımdan dijital oyunlara yapay zekadan siber güvenliğe kadar çok geniş bir yelpazede faaliyet gösteren firmaların yararlanabileceğini belirten Özenci, sektördeki firmaların program kapsamındaki desteklerden hangi koşullar altında yararlanabileceğini anlattı.  


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@