Eskişehir'de Halk Süt için yeni iş birliği

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'den yapılan açıklamada, Mahmudiye - Çifteler - Han İlçeleri Süt Üreticileri Birliği’ne ait üretim tesisinin ekipmanlarını satın alan Halk Ekmek A.Ş., Mahmudiye Belediyesi ile kira sözleşmesi imzalayarak tesisi devraldı. 

EKONOMİ 20.10.2024, 12:22 20.10.2024, 12:27
Eskişehir'de Halk Süt için yeni iş birliği

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Halk Ekmek A.Ş.'nin örnek yatırımlarla büyümeye devam ettiği belirtildi. Mahmudiye - Çifteler - Han İlçeleri Süt Üreticileri Birliği’ne ait üretim tesisinin ekipmanlarını satın alan Halk Ekmek A.Ş.'nin Mahmudiye Belediyesi ile kira sözleşmesi imzalayarak tesisi devraldıüı açıklandı. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek A.Ş.'nin Türkiye’de ilk olan ve birçok belediyeye de örnek olan Halk Süt Projesinde yeni bir döneme hazırlandığı ifade edilen açıklamada, Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Kaplan, pastörize süt ve süt ürünleri alanında Türkiye’de ilk olan Halk Süt projesinde Mahmudiye Belediyesi ile iş birliği yaptıklarını söyledi.  

Geçtiğimiz günlerde Mahmudiye - Çifteler - Han İlçeleri Süt Üreticileri Birliği tarafından Halk Süt’ün üretiminin yapıldığı ekipmanları satın alma protokolü imzalandığını ifade eden Deniz Kaplan, bu kez de Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan ile bina kiralama sözleşmesi imzalayarak Mahmudiye - Çifteler - Han İlçeleri Süt Üreticileri Birliği tesisini devraldıklarını belirtti.  

Deniz Kaplan, “2018 yılında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in talimatlarıyla Halk Süt projemizin ilk startını vermiştik. Mahmudiye Belediyemiz ve Mahmudiye – Çifteler- Han Süt Üreticileri Birliği’yle ortaklaşa yaşama geçirdiğimiz bir projeydi. Projede bölge üreticisinden toplanan sütlerin entegre tesiste pastörize hale getirilmesi, peynir, tereyağı gibi çeşitli süt ürünleri olarak Eskişehir halkına uygun, ekonomik ve kaliteli bir şekilde ulaştırılması hedefiyle yola çıkmıştık. Bugün Halk Süt Üretim Tesisleri’ni devralıyoruz ve üretimi de şirket olarak kendimiz yapacağız. Çalışmalarımız daha fazla üretim, daha fazla istihdam olarak devam edecek” dedi. 

Halk Ekmek A.Ş. olarak her zaman iş birliklerine açık olduklarını söyleyen Deniz Kaplan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ayşe Ünlüce’ye ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü onun talimatlarıyla vücut bulan bir proje bu. Umarım bundan sonra Halk Süt ve Halk Süt’e bağlı olarak ürettiğimiz diğer süt ürünleri aynı beğeniyle, aynı ilgiyle Eskişehir halkından ve çevre il, ilçelerden de talep görmeye devam eder. İshak Gündoğan Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra iş birliklerimiz artarak devam edecek” ifadelerini kullandı. 

Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan da, “Bundan sonra Mahmudiye Belediyemize ait, oradaki binaların içerisinde güzel bir şekilde, hijyenik bir şekilde, insanlarımıza süt, tereyağı, peynir gibi ürünler üretilecek. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@