Eskişehir'in iş garantili kurslarında yeni dönem başladı

Eskişehir OSB bünyesinde mesleki eğitimler veren MEGEM, 38. dönem uygulamalı eğitimlerine devam ederken, 39. dönem kurslarına da başladı. 4 farklı meslek dalında eğitim fırsatı sunan merkezde 85 kursiyer daha eğitim alma hakkı kazandı. Nadir Küpeli, "MEGEM nitelikli iş gücü açığını kapatarak Eskişehir sanayisine büyük bir katma değer sağlıyor. Bugüne kadar 2 bin 134 kişiyi meslek sahibi yaparak sanayimize kazandırdık" dedi.

EKONOMİ 08.10.2024, 15:16 08.10.2024, 15:21
Eskişehir'in iş garantili kurslarında yeni dönem başladı

Eskişehir OSB bünyesinde mesleki eğitimler veren MEGEM, 38. dönem uygulamalı eğitimlerine devam ederken, 39. dönem kurslarına da başladı. 4 farklı meslek dalında eğitim fırsatı sunan merkeze 224 kişi başvuruda bulundu. Yazılı ve sözlü mülakatlarda başarılı olan 85 kursiyer, MEGEM çatısı altında eğitim alma hakkı kazandı. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, Eskişehir’deki fabrikalarda ve sanayi kuruluşlarında istihdam edilerek, bölgenin ekonomik gelişimine ve iş gücüne önemli katkılarda bulunacaklar.

85 kişi daha ücretsiz eğitime hak kazandı... Eğitimler 3 ay sürecek

Eskişehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayalı yetişmiş teknik ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Eskişehir OSB Müdürlüğü bünyesinde hizmete veren Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından da desteklenen Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi'nde (MEGEM), 38. dönem uygulama eğitimleri devam ederken, 39. dönem kursları da başladı. Gerçekleşen yazılı sınav ve mülakatlar sonucu 85 kişi merkezde ücretsiz eğitim almayı hak kazandı. 32 kursiyere “CNC Tezgâh Operatörlüğü”, 20 kursiyere “Kalite Kontrol ve Boyutsal Ölçüm Operatörlüğü”, 20 kursiyere “Kaynak Teknolojileri” ve 13 kursiyere “Makine Bakım ve Montaj Operatörlüğü” alanlarında eğitimler verilecek. Eğitimler teorik ve uygulamalı olmak üzere 3 ay sürecek. 

"MEGEM nitelikli iş gücü açığını kapatıyor"

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, MEGEM’in önemli bir misyon üstlendiğini ve 15 yıldır Eskişehir sanayisine kalifiye iş gücü kazandırdığını vurguladı. 2 bin 134 kişiye eğitim vererek meslek ve iş sahibi yaptıklarını belirten Başkan Küpeli, “Eskişehir sanayisinin gelişiminde ve büyümesinde kalifiye iş gücü büyük önem taşımakta. Bu bağlamda MEGEM, kurulduğu günden bu yana sanayi sektörüne ihtiyaç duyulan nitelikte insan kaynağını yetiştirerek büyük bir katma değer sunmakta. Bugüne kadar 2 bin 134 kişiyi meslek sahibi yaparak sanayimize kazandırdık. Burada yetişen kursiyerlerimiz, sektörün ihtiyaçlarına uygun bilgi ve becerilere sahip olmakla kalmayıp aynı zamanda sanayimizin geleceğini inşa etmektedir. Kaliteli eğitimle donatılan her birey, Eskişehir sanayisinin gücüne güç katmaktadır” dedi. 

"Sanayicimizin ihtiyacını karşılamak için kurslara ara vermeden devam ediyoruz"

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve MEGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya, BEBKA’nın katkılarıyla gerçekleştirilen kurslara kesintisiz devam ettiklerini açıkladı. 38. dönem uygulamalı eğitimler sürerken, 39. dönem kurslarına da başladıklarını belirten Özkaya, sınavlarda başarılı olan 85 kişinin ücretsiz eğitim alma hak kazandığını söyledi. Özkaya, “Sanayimizin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak adına MEGEM olarak hız kesmeden kurslarımıza devam ediyoruz. Bu eğitimler, sanayimizin gelişimi için kritik bir öneme sahip. 38. dönem uygulamalı eğitimlerimiz devam ederken, 39. dönem kurslarımız için duyuruya çıktık ve 224 kişi başvurdu. Gerçekleştirdiğimiz sınav ve mülakatlarda başarı elde eden kursiyerlerden 85’i, merkezimizde ücretsiz eğitim almaya hak kazandı. Yeni sistemle beraber, artık daha fazla kişiyi MEGEM’de ücretsiz eğitip meslek sahibi yaparak sanayimizde hızla işe yerleştireceğiz” dedi.

Yeni dönemde eğitim alacak olan tüm kursiyerlere başarılar dileyen Özkaya, BEBKA’ya verdiği destek ve katkılardan dolayı da teşekkür etti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@