Antalya ve İzmir'den gençler Eskişehir'i gezmeye geldi... Eskişehir için ne dediler?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, “Likya Gençlik Değişimi” programı kapsamında Antalya ve İzmir’den gelen gençler için Eskişehir turu düzenledi. Gezi boyunca şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini görme şansı yakalayan gençler, Eskişehir’e hayran kaldılar.   

HAYAT 02.10.2024, 16:03 02.10.2024, 16:13
Antalya ve İzmir'den gençler Eskişehir'i gezmeye geldi... Eskişehir için ne dediler?

Eskişeir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi, “Likya Gençlik Değişimi” programı kapsamında Antalya ve İzmir Büyükşehir Belediyesi gençlik birimlerinden gönüllü gençler Eskişehir’e geldi. Eskişehir’in kültürünü ve kent belleğini yakından tanıyan gençler, Eskişehir’i çok beğendiklerini söyledi. 

Gençler etkinlik boyunca Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kentpark, Odunpazarı Kent Müzeleri Kompleksi ve Frig Vadilerini gezdiler. Eskişehir'i çok beğendiklerini belirten misafir gençler, kendilerine Eskişehir'i tanıma fırsatı verdiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye teşekkür etti. 

"Bize çok fazla kültürel deneyim katan bir gezi oldu"

Eskişehir programı hakkında görüşlerini paylaşan Dilara Şengel, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Genç İzmir ekibiyle beraber Likya Gençlik Değişim programı kapsamında Eskişehir’e geldik. Dün çeşitli müzeleri gezdik. Antalya ve Eskişehir ekibiyle tanıştık. Ekiplerin neler yaptığını, bizim de ekipçe İzmir’de neler yaptığımızı paylaştık. Şu anda da Frig Vadilerini geziyoruz. Gezi her açıdan bize çok fazla kültürel deneyim katan bir gezi ve çok keyifli devam ediyor.” dedi. 

"Etkinlik dolu dolu geçiyor"

Burcu Keklik de, “Likya Gençlik Değişim programının üçüncü günündeyiz. Eskişehir ayağındayız. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Eskişehir’in bugün tarihini tanıyoruz. Rehberimiz bize öncülük etti. Frig Vadilerindeyiz. Dün çeşitli müzeleri ve masal diyarını gezdik. Bu etkinlik dolu dolu geçiyor hepimiz çok mutluyuz, her şey için çok teşekkür ederiz.” diye konuştu. 

Gençlerin ortak paydada buluşmasına dikkat çeken Anıl Ülker, “Eskişehir ve Antalya Büyükşehir Belediyelerimiz ile birlikte ortak payda da neler yapabiliriz? Diğer şehirlerdeki kültürleri buraya nasıl aktarırız ve ortak çalışmaları nasıl gerçekleştiririz? Soruları üzerine bilgi alışverişi sağlıyoruz. Bu organizasyonu sağlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz.” dedi. 

"Eskişehir'i tanıma fırsatı yakaladık"

Eskişehir’i tanıma fırsatı yakaladıklarını belirten ve Antalya’dan gelen Can Uçar, “Sürekli dolu dolu geziler, etkinlikler, programlar yaşadık. Eskişehir’in kültürünü, yemeklerini çok güzel tatma fırsatımız oldu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bize böyle bir fırsat verdikleri için çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

"Eskişehir'de çok güzel yerler gördük"

Antalya’dan Eskişehir’e gelen Damla Taştepe de, “Çok güzel geziler yaptık, çok güzel yerlere gittik, Eskişehir’i tanıdık. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çalışanları bizi çok güzel karşıladı. Çok güzel zamanlar geçirdik. İzmirli ve Eskişehirli arkadaşlarımızla tanıştık, yeni dostluklar edindik” dedi. 

Gençlik Merkezi yetkilileri de gençlere yönelik çalışmalara devam ettiklerini, gençlerin düzenlenen etkinlikleri Büyükşehir Gençlik Merkezi'nin @ebbgenclik sosyal medya hesaplarından takip edebileceklerini belirttiler.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@