Emirdağ Belediyesi'nden açıklama: Üzücü olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı

Emirdağ Belediyesi'nden açıklama: Üzücü olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı...

HAYAT 21.09.2024, 14:53 21.09.2024, 15:27
Emirdağ Belediyesi'nden açıklama: Üzücü olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı

Afyonkarahisar'da Emirdağ Belediyesi'nin zabıta ekiplerinin market denetimleri sırasında bir market sahibinin zabıta ekiplerine tehdit ve hakaretlerde bulunarak denetimlerin yapılmasını engellediği, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

"Market sahibi görevlilerimize tehdit ve hakaretlerde bulundu"

Emirdağ Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Emirdağ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde gerçekleştirilen tarihi geçmiş gıdalar, açıkta satılan gıda denetimleri sırasında, bir market sahibi tarafından kamu görevlilerimize yönelik tehdit ve hakaret sonucu kamu denetimlerimizin yapılması engellenmiştir" denildi. 

"Bu üzücü olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı"

Açıklamada, "Yaşanan bu üzücü olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Emirdağ Belediyesi olarak kamu sağlığını korumaya yönelik denetimlerimiz kararlılıkla devam edecektir. Konuyla ilgili gelişmeler şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılacaktır. Saygılarımızla" ifadelerine yer verildi. 

Emirdağ Belediyesi ayrıca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile Emirdağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimler sırasında gıda ürünlerinin hijyen koşullarına uygunluğu, son kullanma tarihleri, saklama koşulları ve etiketleme yönetmeliklerine uygunluk gibi hususları titizlikle incelediklerini belritti. 

Özellikle raflarda bulunan ürünlerin son tüketim tarihleri kontrol edilerek, miadı dolmuş ya da bozulmaya yüz tutmuş ürünlerin satışını engellemek amacıyla hızlıca müdahalelerde bulunulduğu belirtildi. Bu tür denetimlerin düzenli aralıklarla yapılacağını ve halkın güvenli gıda tüketimi konusunda asla taviz verilmeyeceğini vurgulayan Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, vatandaşların da bu konuda duyarlı olmasını ve marketlerde gördükleri olumsuzlukları yetkililere bildirmelerini istedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@