Eskişehir Büyükşehir'den açıklama: İvedilikle araştırılacak

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bazı gazete ve internet siteleri ile sosyal medyada, dubalarla ilgili gündeme getirilen iddialarla ilgili açıklama yaptı.

HAYAT 26.06.2024, 15:35
Eskişehir Büyükşehir'den açıklama: İvedilikle araştırılacak

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bazı internet haber siteleri, köşe yazıları ve sosyal medya paylaşımlarında gündeme getirilen dubalarla ilgili iddialar konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Dubalar açılmadığı için hayatını kaybetti” haber ve paylaşımlarında gerçek dışı yorumlar ve haksız iddialarda bulunulduğu belirtildi. 

"İlgili yerlere ve kişilere verilen kumandaların bilgimiz olmadan kopyalanması olasılığı ivedi bir şekilde araştırılacak"

Büyükşehir Belediyesi’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “112 Acil Servis, Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, devlet hastaneleri ve özel hastaneler, Esgaz, Türk Telekom, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ), OEDAŞ gibi birçok kurumun ilgili birimlerinde ve personelinde kumandalar mevcut bulunmaktadır. Kentimizde oluşacak olası acil durumlara karşı kurum ve kuruluşların ilgili personeli uzaktan kumanda ile dubaları açabilmektedir. Bahse konu olan Hamamlar Bölgesi’nde ambulans ekiplerinin bir vatandaşa müdahale ederken dubaların açılmadığı iddiaları da gerçeği yansıtmamaktadır. Odunpazarı Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan bu dubaların da anahtar ve kumandaları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında bulunmaktadır. Ayrıca belediyemiz tarafından meclis üyelerine uzaktan kumanda verilmemektedir. İlgili yerlere ve kişilere verilen kumandaların bilgimiz olmadan kopyalanması olasılığı ivedi bir şekilde araştırılacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@