Eskişehir'de Karadeniz rüzgarı

Eskişehir'de “Karadeniz Rüzgarı Yayla Şenliği” düzenlendi. Şenliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Bu güzel festival değerli hemşehrilerimizin dayanışmasını, Eskişehir’de birlikte yaşama kültürünü ve aralarındaki bu güzel diyaloğun daha da gelişmesinde yardımcı oluyor” dedi. 

HAYAT 21.09.2024, 18:41 21.09.2024, 18:47
Eskişehir'de Karadeniz rüzgarı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen “Karadeniz Rüzgarı Yayla Şenliği” Cuma günü görkemli bir açılışla başladı. Şenliğin ikinci gününe Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediyesi Başkan Vekili Erdal Şahbaz, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, İbrahim Arslan, CHP İl Başkanı Talat Yalaz ile çok sayıda Karadenizli ve Eskişehirli vatandaşlar katıldı. 

Karadeniz kültürünün yaşatıldığı şenlikte, vatandaşlar kemençe ve tulum eşliğinde renkli görüntülere sahne oldular.  Şenlikte bir konuşma yapan Eskişehir Karadenizliler Derneği Başkanı Cevdet Kılıç, birlik ve beraberlik mesajı vererek, etkinliklerin devam edeceğini söyledi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de, “Bu tarz festivallerimiz, şenliklerimiz daha önceden şehir dışına yakın yerlerde yapılıyordu ama bu yıl şehirle iç içe olsun dedik ve Kanlıkavak Parkımızda düzenlemek istedik. Eskişehir’in en güzel, en nezih bölgelerinden birinde bu şenlikte hepimiz bir aradayız. Bu güzel festival değerli Karadenizli hemşehrilerimizin dayanışmasını, burada birlikte yaşama kültürünü ve aralarındaki bu güzel diyaloğun daha da gelişmesinde yardımcı oluyor. Ayrıca sevgili Eskişehirli hemşehrilerimle beraber iki gün bu güzel şenliğin keyfini doya doya çıkaracağız.” dedi. 

Ayşe Ünlüce ve beraberindekiler daha sonra festival alanındaki stantları gezdi. 

Karadeniz kültürünün doyasıya yaşandığı şenlikte katılımcılar kemençe, tulum, eşliğinde horon oynayarak, keyifli anlar geçirdiler.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@