Eskişehir'den Gazze'ye destek İsrail'e lanet

Eskişehir'de, Eskişehir Kardeşlik Platformu'nun çağrısıyla İsrail'in Gazze'ye saldırılarının 365'inci günü dolayısıyla büyük bir protesto yürüyüşü düzenlendi.

HAYAT 07.10.2024, 00:37 07.10.2024, 00:50
Eskişehir'den Gazze'ye destek İsrail'e lanet

Eskişehir Kardeşlik Platformu'nun çağrısıyla İsrail'in Gazze'ye saldırılarının 365'inci günü dolayısıyla büyük bir protesto yürüyüşü düzenlendi.

Yoğun katılım olan yürüyüş Mahmut Sami Ramazanoğlu Camii önünden başladı ve Odunpazarı Meydanı'na kadar devam etti. Vatandaşlar ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları ile İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırımı ve bölgede yaptığı masum sivilleri de hedef alan saldırıları lanetledi ve kınadı, saldırıların bir an önce durdurulması çağrısında bulundu. 

Filistin'deki saldırılara dikkati çekmek için meşalelerle yürüyen vatandaşlar, telefon ışıkları eşliğinde sloganlar attı.

Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilcisi ve Eskişehir Kardeşlik Platformu üyesi Ramazan Anıl, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, Filistin'de 42 bin insanın katledilerek ibadethanelerin, okulların ve hastanelerin bombalandığını söyledi. Tarihin hiçbir döneminde bir soykırımcının bu kadar destek almadığın belirten Anıl, İsrail'in bölgeyi kan gölüne çevirerek soykırım siyasetini tüm bölgeye yaydığını aktardı. Söz konusu Müslümanlar olduğunda Batılı devletlerin demokrasi ve insan haklarından geri kaldığını ifade eden Anıl, "Bir düşünün, kendilerinin dışındakilere 'insanımsı' diyebilecek kadar insanlıktan çıkmış ırkçı bir rejim ve inançla karşı karşıyayız. Aklın, idrakin ve vicdanın rafa kalktığı bu kör inanç emperyalizmin desteği ile dünyayı bir cehennem çukuruna sürüklüyor." dedi.

Uluslararası sistemin fiilen çöktüğünü belirten Anıl, şöyle konuştu: "Artık, ne söz yetiyor, ne kelam, her şey gözümüzün önünde oluyor. Gazze’de olanları, siyonist İsrail’in propaganda aygıtına kanarak 'bizden uzakta' diyen aymazlar uyanır mı bilemeyiz ama biz gerçekleri bir kere daha hatırlatalım. Bizzat Batılılar tarafından sırtı sıvazlanan terörist İsrail, bugüne kadar, kadın, bebek, çocuk, yaşlı ve hastanelerde tedavi gören 42 bin canı katletti. Batılı başkentlerde alkışlanan katil Netanyahu yönetimindeki siyonist İsrail, 7 Ekimden bu yana 17 bini çocuk, 11 bin 500'ü kadın olmak üzere 42 bin Filistinli masum insanı katletti, 97 binden fazla yaralı, on binlerce kayıp var."

Vatandaşlar Gazze'de yaşamını yitirenler için dua etti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@