Eskişehir Kent Lokantası'nda bir ayda kaç kişi yemek yedi? Açıklandı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete açtığı Kent Lokantası bir ayı geride bırakırken, bir ayda Kent Lokantası'nda hizmet alan kişi sayısı açıklandı...

HAYAT 24.10.2024, 13:28
Eskişehir Kent Lokantası'nda bir ayda kaç kişi yemek yedi? Açıklandı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete açtığı Kent Lokantası bir ayı geride bıraktı. Eskişehirlilere hizmet veren Kent Lokantası bir ayda 20 bin vatandaşı ağırladı. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 Eylül’de Taşbaşı Çarşısı Eski Nikah Salonu’nda hizmete açılan ve bir öğün yemeğin 65 TL’ye sunulduğu Kent Lokantası bugün birinci ayını doldurdu. Hafta içi 5 gün hizmet veren ve açıldığı ilk günden bu yana büyük ilgi gören Kent Lokantası’nda vatandaşlar 65 TL’ye bir öğün sıcak yemek yeme fırsatı buluyor. 

Geçtiğimiz haftalarda “Askıda Yemek” uygulamasının da başladığı Kent Lokantası’nda hayırsever vatandaşların destekleri sayesinde yemek ücretini karşılayamayan ihtiyaç sahiplerine ücretsiz yemek imkanı sunuluyor.  

İhtiyaç sahibi vatandaşların yemek yemesini sağlayacak olan uygulama kapsamında bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar istedikleri miktarda kentlokantasi.eskisehir.bel.tr adresinden 65 TL’ye bir öğün bağış yapabiliyor. 

Kent Lokantası hakkında açıklamalarda bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Satınalma Dairesi Başkanı Rüstem Barın, “Kent Lokantamızın açıldığı günden bugüne hemşehrilerimizden sıcak bir ilgi görüyoruz. Bu bir aylık süreçte toplamda 20 binin üzerinde hemşehrimizi lokantamızda ağırladık ve kendi aşçılarımızın hazırladığı sıcak yemeklerle buluşturduk.” dedi. 

Hayırsever vatandaşların “Askıda Yemek” uygulamasına sağladığı desteklerden dolayı teşekkür eden Rüstem Barın, “Ayrıca ilk günlerde bir baba ve oğulun bir yemek alıp bölüştüğünü görünce Ayşe Başkanımızın talimatıyla hızlıca Askıda Yemek uygulamasını hayata geçirdik. Hayırsever vatandaşlarımız Kent Lokantamızın web sitesinden 65 TL karşılığında destekte bulunarak gerçek ihtiyaç sahipleri yerine yemek satın alıyorlar. Bizler de girişte bulunan ekranımıza bunu şeffaf bir şekilde günlük olarak yansıtıyoruz. Günde ortalama 100 kişi askıda yemek verdiğimiz bu uygulamaya destek olan tüm hemşehrilerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Kent Lokantası’nın büyük bir ihtiyaca cevap verdiğini belirten vatandaşlar da, “Burada hijyenik, güvenilir, sağlıklı ve lezzetli yemekleri bütçemize uygun ücretlerle yeme imkanına kavuştuk. Ayşe Ünlüce başkanımıza bu düşüncesi nedeniyle çok teşekkür ederiz, Allah ondan razı olsun. İyi ki Eskişehir’e Kent Lokantası’nı kazandırdı. Ekonomik şartlar ortada, gerçekten böyle bir hizmete ihtiyaç vardı. Zaten buradaki yoğunluktan da bunu herkes görebilir.” dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@