"Harekete geçelim" dediler, Eskişehirlilerle birlikte yürüdüler

Eskişehir'de Avrupa Hareketlilik Haftası'nı kentin üç ayrı noktasından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen yürüyüşle başlattılar...

HAYAT 16.09.2024, 14:21 16.09.2024, 14:33
"Harekete geçelim" dediler, Eskişehirlilerle birlikte yürüdüler

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Avrupa Hareketlilik Haftası (16-22 Eylül) kapsamında şehrin farklı noktalarından başlayarak Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüyüşler gerçekleştirdi. 

“Kentin İçin Harekete Geç!” sloganıyla düzenlenen etkinlikte, sabah şehrin farklı noktalarından gençlerin, çocukların, kadınların ve emeklilerin de katıldığı bir yürüyüş gerçekleştiren belediye başkanları Büyükşehir Belediyesi önünde buluştu. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Bükülmez ve Ulaşım Planlama Şube Müdürü Merve Sert Özkiremitçi ile birlikte yürüyüşe başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye yol üzerinde ilk olarak gençler eşlik etti. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi kadın bürokratları, çocuklar ve emekliler de yürüyüşe katılarak farkındalık yaratılmasını sağladı. 

"Bu pazar günü arabayla çıkmayalım" çağrısı

Yürüyüş sırasında Ayşe Ünlüce, 22 Eylül Pazar günü Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi paydaşlığında “Bugün Yollar Senin” sloganıyla arabasız bir gün için bisiklet turu yapılacağını söyledi. Çocuklarla birlikte Eskişehirlilere çağrıda bulunan Ayşe Ünlüce, “Pazar günü arabayla çıkmayalım” dedi.

Yürüyüş sonrası Ayşe Ünlüce, Ahmet Ataç ve Kazım Kurt, Büyükşehir Belediyesi binası önünde buluşarak burada “Kentin için Harekete Geç!” pankartı açtılar. 

Ahmet Ataç: Hareketli olun, paslanmayın arkadaşlar

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Sevgili hemşehrilerim, bu sabah üç belediye başkanı ayrı bölgelerden yürüyerek, yanımızdaki Eskişehirli vatandaşlarımızla çocuklarımızla, kadınlarımızla, Büyükşehir Belediyemizin önünde buluştuk. Yıllardır farkındalık yaratmak istediğimiz Avrupa Hareketlilik Haftası bu sene gerçekten farklı oluyor. Üç belediye başkanı bir araya geldiğinde etkinlik farklı bir boyut kazanıyor. Onun için biz önümüzdeki hafta Eskişehirlileri hareketliliğe davet ediyoruz. Hareketli olun, paslanmayın arkadaşlar, haftamız kutlu olsun” ifadelerini kullandı. 

Ayşe Ünlüce: Bireysel özel araç kullanımını mümkün olduğunca azaltalım

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de, “Sevgili Eskişehirliler değerli hemşehrilerim, bugün Avrupa Hareketlilik Haftası’nın başlangıç günü. Aslında 21 yıldır pek çok etkinlikle tüm Avrupa’da düzenleniyor ve farkındalık yaratmak için büyük bir çaba gösteriliyor. Ülkemizde biraz sönük geçiyordu fakat bu sene Türkiye Belediyeler Birliği’nin öncülüğünde daha aktif, bütün Türkiye’de de yaygın bir şekilde etkinlikler düzenleniyor. Bugün üç belediye başkanımızla kararlı bir şekilde yürüyerek Büyükşehir Belediyesi önünde buluştuk ve bu haftayı buradan hep beraber başlatmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Yürüyüşümüze katılan kadınlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize, emeklilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Bu hafta daha çok yürüyelim, daha çok bisiklete binelim, daha çok toplu taşıma kullanalım. Bireysel özel araç kullanımını mümkün olduğunca azaltalım. Ne demiş atalarımız ‘İşleyen demir ışıldar.’ Biz de bol bol hareket edelim ve ışıldayalım” diye konuştu. Yürüyüş sonrası katılımcılara su matarası hediye edildi. 

Kazım Kurt'a eşlik edenlerin az olması dikkat çekti

Öte yandan, üç ayrı noktadan başlatılan yürüyüşle Büyükşehir Belediyesi'ne gelen belediye başkanlarından Ayşe Ünlüce ve Ahmet Ataç'a çok sayıda vatandaş eşlik ederken, Kazım Kurt'a belediye önüne giderken çok az sayıda kişinin eşlik etmesi dikkat çekti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@