İnönü'de neler oluyor? İnönü'de herkes bunları konuşuyor

Eskişehir'in İnönü ilçesinde, İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı'nın seçimi kazanır kazanmaz, vakit kaybetmeden projelere başlaması ve çalışmaları hızlandırması konuşuluyor. İşte 31 Mart seçiminden bu yana İnönü Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar...  

HAYAT 10.06.2024, 14:57 10.06.2024, 15:40
İnönü'de neler oluyor? İnönü'de herkes bunları konuşuyor

Eskişehir'in İnönü ilçesinde İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı'nın seçimi kazanır kazanmaz, vakit kaybetmeden projelere başlaması ve çalışmaları hızlandırması konuşuluyor. Serhat Hamamcı'nın belediyenin projelerinde hız kesmeden çalışmalara devam etmesi ilçeyi haraketlendirdi. İşte o çalışmalar...

Tarla yolları iyileştiriliyor

Serhat Hamamcı'nın seçim öncesi verdiği sözlerden ilçedeki tarla yollarının iyileştirilmesine ekipler süratle başladı. Tarla yollarının iyileştiril ve tesviye çalışmalarının ilçedeki tarla yollarının tamamında devam ettiği ifade edildi. 

İnönü'nün yolları daha da güzelleşiyor, asfalt seferberliği 

İnönü ilçesi genelinde belediye ekiplerinin yaptığı yol bakım ve onarım çalışmaları kapsamında yollardaki bozulma ve deformasyonların düzeltiliyor, ilçenin yolları daha da modern ve sorunsuz hale geliyor.

İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, seçim döneminde söz verdiği gibi ilçedeki yollarda yenileme ve asfaltlama çalışmalarını hız kesmeden başlattı. İlçedeki ana cadde ve ara yollarda bozulan ve çöken kısımlarda asfaltlama çalışmaları devam ederken, Karargah Sokak Cumhur Meydanı yanı ve Mustafa Kemal Caddesi'nde de asfaltlama çalışmaları yapıldığı ifade edildi. 

İnönü Belediyesi'nin seçimden bu yana yaptığı çalışmalar arasında ayrıca, Seyitali Mahalle sakinlerinin talep ettiği yapımına başlanılacak olan kilitli taş yol yapım çalışması öncesi belediyeye ait greyder ile taş döşenecek olan yolda tesviye ile yolun düzeltildiği belirtildi. 

İnönü Belediyesi ekipleri tarafından Erenköy Mahallesi'nde bulunan mesire alanına ulaşımı saĝlayan yolda da greyder ile yol iyileştirme ve tesviye çalışması yapıldığıifade edildi. Yağmur duası ve diğer etkinlikler için alana ulaşım daha da konforlu hale geldi. 

İnönü Belediyesi'nin girişimleri ile ayrıca Oklubalı Mahallesi'nde Selakarı Köprüsünde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından son kat asfaltlama çalışması yapıldığı,

İnönü'ye yeni parklar hızla yapılıyor... Biri bitti, ikincisi başladı

İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, seçim sonrasında hemen Yenice Mahallesi THK yolu üzeri Hayratlar Çeşmesi yanındaki arsada park yapım çalışmalarını başlattı ve çalışmalar tamamlanırken, Çarşı Mahallesi'ne de ikinci parkın çalışmalarına başlandığı belirtildi. 

Metruk bir alandan insanların rahatça oturabileceği ve zaman geçireceği alanlar kazandırmak için çalışmalarına başlanan Ahmet Firdevs Parkı hafriyat, elektrik hatları ve toprak dolgu çalışmasından sonra yürüyüş yolları, oturma grupları ve oyun stantlarının yerleştirileceği bölümler tretuvar taşları ile bölünmeye başlandı. İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, İnönü ilçesine adına veren inlerin önünde yapımı devam eden park ile ilgili "Göreve geldiğimizden günümüze kısa bir sürede ilkini tamamladığımız Yenice Park’tan sonra inler manzaralı Ahmet Firdevs Parkı'ndaki çalışmalarımızı tamamlayarak ilçemizin hizmetine açmak istiyoruz" dedi. 

Sosyal tesis için talimat

İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, Esnemez Mahalle Muhtarı Alaaddin Zenbel, Fen İşleri yetkilileri ve mahalle sakinleri ile Esnemez Mahallesi'nde yapımı planlanan sosyal tesis alanında incelemelerde bulundu. Sosyal tesis ile ilgili çalışmaların başlatılması ve hızla tamamlanması talimatı veren Hamacı, ayrıca mahalle sakinlerinin ihtiyaç ve taleplerini yerinde dinledi. 

İnönü yeni Düğün Salonu'na da kavuşuyor

İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, yakın zamanda inşaatına aşlanacak Düğün Salonu için belirlenen İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi karşısındaki Pancar Kooperatifi yanında bulunan alanda dasaha çalışmalarını inceledi. Yaklaşık 25.000.000 TL bedelle ilçeye kazandırılacağı ifade edilen Düğün Salonu için proje çalışmalarına başlandığı belirtildi. 

Serhat Hamamcı: Vatandaşların talepleri yerine getirilecek

İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, Erenköy Mahalle Muhtarı Sabri Pelvan, Fen İşleri yetkilileri ve mahalle sakinleri iel birlikte Erenköy Mahallesi'nde bulunan sosyal tesiste incelemelerde bulundu. Sosyal tesisin daha verimli ve etkin kullanılması amacıyla mahalle sakinlerinin istekleri doğrultusunda fizibilite çalışmalarını başlatacaklarını belirten Serhat Hamamcı, ayrıca mahalle sakinlerinin ihtiyacı olan yeşil alan, park ve bahçe taleplerini yerinde inceleme yaparak çalışmaların başlatılması için talimat verdi.

İnönü yeni konutlar kazanacak 

İnönü'de konut sorununun çözülmesi ve konut sayısının artması için de çalışmalara başlayan İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı'nın İsmetpaşa Mahalle meydanında bulunan arsa için projelendirme çalışmalarını başlattığı öğrenildi. 


Oklubalı Sosyal Tesisi'ne doğalgazlı kalorifer tesisatı kazandırıldı

İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, seçim öncesi vaat ettiği sözlerden biri olan Oklubalı Sosyal Tesisine doğal gaz tesisatı döşenmesini de kısa süre içinde hayata geçirdi. Sosyal tesis içinde bulunan muhtarlık binası ve ofislerin girişlerine doğalgaz ana bağlantıları yapıldı, büro içlerine de doğalgaz sobalarının montajının yapılacağı ifade edildi. 

Park ve bahçelerde çalışmalar hızlandı 

İnönü Belediyesi'nin ekplerinin caddeler, sokaklar ve parklardaki çimlerin içilmesi, çevre düzenlemeleri, temizlik ve çiçek dikim çalışmaları da ilçde dikkat çeker hale geldi. Çalışmaların ilçe genelinde devam ettiği belirtildi. 

İsmetpaşa Camii'nde tadilat başlatıldı

İnönü Belediyesi tarafından İsmetpaşa Mahalle Camii'nin tadilata alınması da ilçe sakinleri tarafından takdirle karşılandı. 

Köprü asfaltlandı, kot farkı giderildi

İnönü Belediyesi'nin girişimleri ile inşaatı tamamlanan Oklubalı Mahallesi'ndeki köprü ile yol bağlantısında meydana gelen kot farkı da giderildi, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan asfaltlama çalışması tamamlandı. 

İnönü Belediyesi istedi, asfalt başladı

İnönü Belediyesi'nin girişileriyle Oklubalı Mahallesi'nde başlatılan ve kısa sürede tamamlanan doğalgaz şebeke hattı çalışmaları nedeniyle kazılan İnönü – Çukurhisar Karayolu Oklubalı geçişinde İnönü Belediyesi'nin talepleri doğrultusunda Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından asfaltlama çalışmaları başlatıldı. 

Çifçilerin talebi yerine geliyor, kantar taşıyor

İnönülü çiftçilerin Ziraat Odası'na ait kantarın elediyenin selektör binası alanındaki arsaya taşınması da vakit kaybetmeden gerçekleşiyor. İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, Ziraat Odası Başkanı Abdullah Küçükçiftçi, Koruma Başkanı Hasan Ayaz, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Caner Kırıkçı ve İbrahim Karabacak ile birlikte yer tespiti gerçekleştirdi. Mahsullerin daha geniş ve ferah alanlarda tartılıp kaldırılmasını sağlayacak olan yeni kantar yeri sözü de yerine getiriliyor. 

İnönü'de her yere bakım yapılıyor, ekipler arı gibi çalışıyor

İnönü Belediyesi Fen işleri ekipleri Kümbet Akpınar Mahallesi'nde bulunan İnönü Belediyesi Sosyal Tesisi ve mahalle camii içi ve çevresinde çim biçme ve çevre düzenleme çalışması ile bölgeyi daha da güzelleştirdiler. 

Fen işleri ekipleri Seyitali Mahallesi'nde camii ve sosyal tesiste de yabani ot ve çevre düzenlemesi çalışmaları yaptı; temizlik, ot ve çevre düzenleme çalışmalarına Esnemez Mahallesi'ndeki sosyal tesis, park alanı ve sokaklarda devam edildiği ifade edildi. 

Ayrıca, Şehit Ali İhsan Aydın Bulvarı, Atatürk Caddesi, 1 Nisan Caddesi ve Mustafa Kemal Caddelerinde ot ve kaldırım temizliği yapılırken, Anıt Park ve Üçgen Park’ta çim biçme ve çevre düzenleme çalışması gerçekleştirildi. Parkların elektrik ve aydınlatmalarına bakım yapıldı. 

İnönü Belediyesi ekipleri kaldırımlarda yayaların yürümesine engel olan yabani otlara da çoğalmadan müdahale ediyor, ilçede yabani ot derdi kalmıyor. 

Dutluca Mahallesi'nde bulunan sosyal tesis ve muhtarlık binalarının kanalizasyon giderinin de belediye iş makineleri ile yapılarak tesis bahçesindeki moloz ve çöpler temizlendi.

İlçede hasar gören ve tamirat gereken çöp konteynırlarının da yenileri ile değiştirildiği ifade edildi. 

Çınarlı Park da yenilendi 

Serhat Hamamcı'nın talimatları ile İsmetpaşa Mahallesi'nde bulunan Çınarlı Park çevre düzenlemesi ve park içerisini çiçeklendirme çalışmaları da tamamlandı.

Anıt Park yaza hazırlanıyor

Serhat Hamamcı ayrıca ilçe girişinde bulunan Anıt Park’ta da incelemelerde bulundu. Parktaki eksiklikleri yerinde gören Serhat Hamamcı'nın parkta tamirat ve tadilat çalışmalarının başlatılması ve çalışma sonrası Anıt Park’ın hizmetine açılması talimatını verdiği belirtildi. 

Dutluca Mahalle Muhtarlığı ve umumi tuvaleti onarıldı

İnönü Belediyesi ekipleri, Dutluca Mahallesi'nde umumi tuvaletlerin tamiratını da gerçekleştirdi, muhtarlık binasının zemin seramiklerinin de yapıldığı açıklandı. 

Camiler temizleniyor, belediye gözü gibi bakıyor

İnönü Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi başlatılan çalışmalarla ilçemiz genelinde bulunan tüm camilerde temizlik çalışması yaptı, camileri pırıl pırıl yaptı. 

Ramazan Bayramı'nda mezarlıklarda çiçekler dağıtıldı

İnönü Belediyesi tarafından her bayram arifesi olduğu gibi Ramazan Bayramı arifesinde de Aşağı ve Yukarı Mahalle mezarlıklarında vatandaşlara çiçekler ücretsiz olarak dağıtıldı. 

İnönülüler Ramazana Veda Bayrama Merhaba etkinliğinde buluştu

İnönü Beleidyesi her Ramazan ayında Kapalı Pazar Yeri'nde dopdolu eğlencesiyle düzenlenen "Ramazana Veda Bayrama Merhaba” etkinliğinde İnönülüler ve çocuklar doyasıya eğlendi.  


 

Yorumlar (1)
Velican 3 hafta önce
Helal olsun başkanım

Gelişmelerden Haberdar Olun

@