İl Sağlık Müdürü Yaşar Bildirici muhtarlarla bir araya geldi

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç Dr. Yaşar Bildirici, Odunpazarı ilçesine bağlı mahallelerde görevli muhtarlarla bir araya gelerek sağlık hizmetleri ve yeni açılacak sağlık merkezleri hakkında muhtarlara bilgiler verdi.

SAĞLIK 29.08.2024, 14:48 29.08.2024, 14:53
İl Sağlık Müdürü Yaşar Bildirici muhtarlarla bir araya geldi

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Odunpazarı ilçesine bağlı mahallelerde görevli muhtarlarla bir araya gelerek sağlık hizmetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Muhtarların katılııyla düzenlenen toplantıda Doç. Dr. Yaşar Bildirici, bölgedeki sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bildirici toplantıda, 1. basamak sağlıklı hayat merkezlerinin sağlık sistemindeki kritik rolü ve bu merkezlerin bölge halkı için taşıdığı önemi vurgulayan kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Yeni sağlıklı hayat merkezleri açılacak

Yakında açılacak olan yeni sağlıklı hayat merkezlerinin konumu ve topluma sağlayacağı faydalar hakkında da bilgilendirme yapan Bildirici, sağlık sisteminin işlevselliğinin belirli bir düzen içerisinde sürdürülebilmesinin gerekliliğine dikkati çekti.

Sağlık hizmetlerinin topluma daha etkin bir şekilde ulaştırılması ve toplumun bu sürece aktif katılımının önemine vurgu yapan Bildirici, bu yaklaşımın, sağlık hizmetlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılmasında kritik bir rol oynadığını ifade etti.

Son dönemde artan aşı karşıtlığı ve bebeklerde topuk kanı alınmasına yönelik karşıt gelişmelere dair değerlendirmede bulunan Bildirici, "Bir damla kanla birçok hastalığın teşhis edilmesi mümkündür." dedi.

Muhtarların talep ve sorularını yanıtlayan Bildirici, yıl sonunda faaliyete geçmesi planlanan yeni sağlıklı hayat merkezlerinin müjdesini verdi.

Toplantıda Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu da yer aldı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@