AK Parti Eskişehir'den TOKİ açıklaması... Teslim tarihleri belli oldu

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Eskişehir'deki TOKİ projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu...

SİYASET 06.09.2024, 18:18 06.09.2024, 21:37
AK Parti Eskişehir'den TOKİ açıklaması... Teslim tarihleri belli oldu

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Eskişehir'deki TOKİ projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu

9 Eylül'de Odunpazarı 2. Etap konutlarının teslimi başlıyor

Gürhan Albayrak, yaptığı açıklamada, "Hatırlarsınız, 27 Haziran 2024 tarihinde Vadişehir Mahallemizdeki TOKİ şantiyesini ziyaret etmiştik ve çalışmaları yerinde incelemiştik. Yetkili arkadaşlardan bilgi almış, nasipse yıl sonuna kadar depreme dayanıklı konutların anahtarlarını hemşehrilerimize vereceğiz demiştik. Şimdi sözümüzü tutmanın mutluluğu içerisindeyiz. 9 Eylül 2024 tarihinden yani önümüzdeki Pazartesi günü Odunpazarı 2. Etap konutlarının konut teslimleri başlıyor. Saat 9.00’dan itibaren hak sahibi vatandaşlarımız yeni yuvalarına kavuşacak. Hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca diğer etaplar da teslim tarihi için gün sayıyor diyebiliriz. Bu bilgiyi de vermiş olalım" dedi. 

21 Eylül'de de Sarıcakaya'da anahtar teslimi yapılacak

Albayrak, "Ek bir müjde daha verecek olursak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza bağlı kuruluş TOKİ’nin 1 Nisan 2022 tarihinden önce ihaleleri yapılan Odunpazarı İlçesi 1’inci ve 2’inci etaplarında KDV bedeli %1 olarak belirlendi. Bu rakama göre vatandaşlarımız aylık 7-8 bin lira civarında taksit ödemesiyle ev sahibi olacaklar.  Bitti mi bitmedi. Durmuyoruz. Bunlara ek olarak inşallah önümüzdeki 21 Eylül 2024 tarihinde 4500 nüfuslu Eskişehir’in Akdeniz’i şirin ilçemiz Sarıcakaya’da TOKİ’nin yapmış olduğu 77 konutun anahtar teslim töreni gerçekleştirilecek. Eskişehirli vatandaşlarımız için çalışmalarımız durmaksızın devam ediyor" diye konuştu. 

Albayrak, Odunpazarı 1. Etap 598 Konut, Odunpazarı 2. Etap 428 Konut, Odunpazarı 3. Etap 1035 Konut, Odunpazarı 4. Etap 1048 Konut 
olmak üzere toplamda 3 bin 109 konut yapıldığını belirtti. 

Vadişehir'deki tüm dairelerin anahtarları verildiğinde, TOKİ'nin Eskişehir'de yaptırarak sahiplerine teslim ettiği konut sayısının 15 bine yaklaşacağını dile getiren Albayrak, "Özellikle altını çizmek gerekir ki 25 yılda 24 daireyi dahi yapamayanlar, 60'a çıkartmaya çaba gösterenler buraya gelsinler, sanatı ve sanatkarlığı görmüş olsunlar. Gerçekten her yer ev, her yer konut. Yıl sonu itibarıyla 3 bin 109 konutu hak sahiplerine teslim etmiş olacağız. Bunun için de ayrı bir mutluluk yaşıyoruz" dedi. 

Albayrak, Eskişehir'in gündeminin kentsel dönüşüm, susuzluk ve trafiğe yoğunlaşması gerektiğini söyleyerek, "Deprem olduğunda hiç kimseyi affetmeyecek, Allah korusun herkes enkazın altında kalacak. Akabinde susuzluk konusunda 25 yıldır çalışma yapılmadı, yapılmıyor. Üçüncüsü ise trafikle alakalı önemli noktalarda bulvarlar açılmalı, köprülü kavşaklar yapılmalı. Eskişehir büyüyor, araç sayımız çoğalıyor. Belediyeler, bu 3 önemli konuyu gündemde tutmalı ancak onlar hala konuyu farklı noktalara çekiyorlar" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@